facebook mail
Prijava za klube
Zveza Škis - študentski klubi Slovenije - Arhiv novic

Na podlagi 8. člena Volilnega pravilnika Zveze ŠKIS, 78. člena Temeljnega akta Zveze ŠKIS in sklepa Glavnega odbora Zveze ŠKIS, sprejetega 15. januarja 2018 na 7. redni seji Glavnega odbora Zveze ŠKIS, razpisujem redne volitve za organe Zveze ŠKIS – Nadzorna komisija Zveze ŠKIS (2 mesti).

Kandidaturo je potrebno poslati priporočeno po pošti najkasneje do vključno 7. februarja 2018 (velja datum odpošiljanja, ki ne sme biti kasnejši kot 7. februar 2018) na naslov: Zveza študentskih klubov Slovenije, Parmova 53, 1000 Ljubljana, s pripisom »ZA NADZORNO KOMISIJO – NE ODPIRAJ!«.

Več o razpisu najdete v priponki.

Ponedeljek, 08 Januar 2018 18:12

V Kopru zaživela Moskovska podružnica

Vsem študentom, ki so si želeli študirati na prestižni Moskovski državni univerzi M. V. Lomonosova, sedaj ni več potrebno v Rusijo – 20. novembra 2017 so v Kopru namreč uradno odprli podružnico moskovske državne univerze, ki je prva podružnica znamenite univerze v Evropski uniji.

Odbor za socialo in zdravstvo Zveze ŠKIS se ukvarja s socialnimi problematikami, s katerimi se srečujejo študenti. Odbor pokriva področja štipendijske politike in subvencionirane prehrane, bivanjske problematike, področje prevozov, zaposlovanja mladih in študentskega dela, zdravstvene problematike ter področje študentskih družin.

Četrtek, 07 December 2017 11:53

Slovenija bogatejša še za eno univerzo!

Dolenjska regija se po novem lahko ponaša z lastno univerzo – z 19. novembrom je postala pravnomočna odločitev Nacionalne agencije za kakovost v visokem šolstvu (NAKVIS), ki je v Novem mestu akreditirala peto univerzo v Sloveniji in sicer Univerzo v Novem mestu. Zasebno univerzo, ki jo je NAKVIS akreditiral 21. septembra 2017, sestavljajo 4 novomeške članice in sicer Fakulteta za upravljanje, poslovanje in informatiko, Fakulteta za poslovne in upravne vede, Fakulteta za tehnologije in sisteme in Fakulteta za zdravstvene vede, ki so bile že prej del zasebnega visokošolskega središča v Novem mestu.

Petek, 01 December 2017 10:23

[RAZPIS] Sofinanciranje klubskih projektov

Zveza ŠKIS tudi letos omogoča klubom, da se prijavite na razpise za sofinanciranje klubskih projektov. Rok za prijavo je 5. januar 2018.

Torek, 28 November 2017 16:56

Varno s ŠKIS-om // dan boja proti aidsu

1. december je dan, ko lahko z nošenjem rdeče pentlje izrazimo svoje zavedanje o prisotnosti aidsa in solidarnost ter podporo okuženim. Ob svetovnem dnevu boja proti aidsu bodo tudi letos študenti, ki delujejo v študentskih klubih po vsej Sloveniji, svojo podporo obolelim izkazali z opozarjanjem in ozaveščanjem o problematiki spolnih bolezni.

V javnost je v prejšnem tednu prišla novica o ukinitvi Zdravstvenega doma za študente, ki deluje na Aškerčevi cesti v Ljubljani že od leta 1992. Študentski zdravstveni dom v Ljubljani že 25 let zagotavlja nujno potrebne zdravstvene storitve za vse študente, ki študijsko leto preživijo v Ljubljani in imajo zdravnika v svojem domačem kraju. Osebni zdravnik je nemalokrat predaleč za vse nujne študentske zdravstvene težave, zato je Študentski zdravstveni dom, ki deluje v kraju izobraževanja 40.000 slovenskih študentov, nujno potreben.

17. novembra obeležujemo mednarodni dan študentov, na dan, ko so se češki študenti uprli nacistični zasedbi praške univerze in za to plačali s svojimi življenji.

Četrtek, 16 November 2017 18:22

Erasmus Networking Night: Sharing is caring

Razmišljaš, da bi se podal/podala na Erasmus+ izmenjavo?
Še ne veš katera država je prava zate, kakšno okolje bi ti najbolj odgovarjalo in katero kulturo bi najraje odkril? Mi smo rešili uganko zate!

Ponedeljek, 13 November 2017 20:07

Sprejeta novela Zakona o visokem šolstvu

9. novembra 2017 - V Državnem zboru RS so poslanci in poslanke sprejeli novo novelo Zakona o visokem šolstvu (ZViS). Novela ZViS bo pomembno vplivala na vse študente in študentke, ki so jim bile v začetku letošnjega študijskega leta neupravičeno odvzete marsikatere socialne pravice.

stran 1 od 81
No events