facebook mail
Prijava za klube
Prijava za klube
Zveza Škis - študentski klubi Slovenije - Arhiv novic
Četrtek, 18 Oktober 2012 16:41

Razpis za grafičnega oblikovalca

Zveza ŠKIS razpisuje prosto mesto za grafičnega oblikovalca Zveze Škis.

Delo bo zajemalo oblikovanje promocijskega materiala Zveze Škis ter ostalega materiala za projekte (plakati, letaki, akreditacije, napisi ipd.)

Četrtek, 18 Oktober 2012 16:14

13. Študentska arena povezuje!

13. Študentska arena vabi v svojo družbo od 23. do 25. oktobra 2012 na Gospodarsko razstavišče v Ljubljani!

Zveza študentskih klubov Slovenije se je na javni predstavitvi mnenj Odbora za izobraževanje, znanost, šport, kulturo in mladino o noveli Zakona o visokem šolstvu in ostalih ukrepih na področju visokega šolstva, pridružila uspešno izvedeni protestni akciji Študentske organizacije Slovenije. Predstavniki vseh entitet ŠOS so po končanem govoru predsednika ŠOS protestno zapustili veliko dvorano DZ in pri tem poželi aplavz.

Ponedeljek, 15 Oktober 2012 15:31

Častili 550 litrov krvi

Z jesenskim terminom Študentskega krvodajalskega tedna se je tako za letošnje leto zaključil projekt na področju zdravstva pod sloganom »Častim pol litra!«. V okviru projekta je v aprilski in oktobrski vseslovenski študentski akciji darovalo kri več kot 1100 študentov in dijakov, kar je več kot 550 litrov darovane življenjsko pomembne tekočine.

Petek, 12 Oktober 2012 10:42

Tipska pogodba za klube: Fitnes 4P

K pestremu naboru ugodnosti za študentske klube in njihove člane s strani številnih ponudnikov smo na Zvezi ŠKIS tokrat dodali še eno posebno ugodnost za vse klube. Nova tipska pogodba vključuje neverjetno priložnost pri mesečnih kartah za obisk fitnesa 4P.

Četrtek, 11 Oktober 2012 16:37

360°: Oktobrska številka

Pred kratkim je izšla oktobrska številka 360 stopinj Študentske organizacije Slovenij, kjer si lahko preberete intervju s predsednikom Zveze ŠKIS Maticem Sušnikom in kratko reportažo preteklih dogodkov na Zvezi ŠKIS.

Ponedeljek, 08 Oktober 2012 09:04

Daruj kri

Študentska organizacija Slovenije v sodelovanju z vsemi štirimi entitetami (ŠOU v Ljubljani, ŠOU v Mariboru, ŠOU na Primorskem in Zvezo študentskih klubov Slovenije ŠKIS) ponovno organizira tradicionalno vseslovensko študentsko krvodajalsko akcijo, ki že vsa leta poteka pod sloganom »Častim ½ litra«. Akcija bo potekala med 8. in 14. oktobrom, zato tudi tokrat pozivamo študente, da darujejo kri in tako z dobrim dejanjem vstopijo v novo študijsko leto. Vsak študent krvodajalec bo po odvzemu krvi dobil malico in simbolično darilo.

Zveza študentskih klubov Slovenije je danes s predstavniki ostalih entitet Študentske organizacije Slovenije danes v Državni zbor Republike Slovenije vložila pobudo za zbiranje podpisov za predlog Zakona o štipendiranju z več tisoč zbranimi podpisi podpore.

Četrtek, 04 Oktober 2012 18:45

Predlog Zakona o štipendiranju

Študentska organizacija Slovenije (ŠOS) je pripravila nov predlog Zakona o štipendiranju, s katerim bi dijakom in študentom zagotovili dodatna sredstva za pokritje vse večjih stroškov izobraževanja. Cilj predlaganega zakona je celovita, sistemska in enotna ureditev štipendiranja v Sloveniji. Po mnenju ŠOS se mora štipendija obravnavati ne le kot socialna pomoč študentom pri študiju, temveč kot vlaganje v razvoj, ki bo posledično pripomogel k večji konkurenčnosti Slovenije na globalnem trgu. Med najpomembnejše novosti sodi uvedba štipendij za študij deficitarnih poklicev, možnost prejemanja več štipendij in novi dodatki k štipendijam.

Na platojih mariborske tržnice se je včeraj zbralo več tisoč mladih, kjer je že tretjič, v organizaciji Zveze ŠKIS, potekala Škisova tržnica Maribor. Tradicionalno ob začetku študijskega leta so se študentski klubi Slovenije zbrali in na enem mestu na atraktiven način predstavili svoje kraje ter obiskovalcem ponudili raznovrstno slovensko kulturo in kulinariko.

No events

 

FOTO utrinki