facebook mail
Prijava za klube
Prijava za klube
Zveza Škis - študentski klubi Slovenije - Arhiv novic
Sreda, 26 September 2012 08:49

Vikend trening "Youth to youth"

Mednarodni odbor Zveze ŠKIS je pred kratkim organiziral mednarodni trening v obliki delovnega vikenda "Youth to youth: Nothing about the young people without the young people", ki se ga je udeležilo več kot 10 mladih.

Nedelja, 23 September 2012 13:05

"Častim pol litra" - poziv klubom

V tednu med 8. in 14. oktobrom 2012 bo ponovno potekal Študentski krvodajalski teden po vsej Sloveniji. Projekt se bo odvil v soorganizaciji Zveze ŠKIS, Študentske organizacije Univerze v Ljubljani, Študentske organizacije Univerze v Mariboru, Študentske organizacije Univerze na Primorskem in Študentske organizacije Slovenije.  V Ljubljani bo krvodajalska akcija potekala v torek, 9. 10. 2012, in v sredo, 10. 10. 2012, na Zavodu za transfuzijsko medicino v Ljubljani (Šlajmerjeva 6). V Mariboru bo akcija potekala v torek, 9. 10. 2012, na Obali pa tako v torek, 9. 10. 2012, kot v sredo, 10. 10. 2012.

Četrtek, 20 September 2012 13:29

Dobrodošli na novi spletni strani

Zveza ŠKIS želi vsem obiskovalcem nove in izboljšane spletne strani prijetno dobrodošlico!

V skladu z novo celostno grafično podobo smo se na Zvezi ŠKIS čez poletje potrudili in za vse vas izdelali popolnoma novo spletno stran, kjer bodo čez celo študijsko leto dostopne uporabne informacije za vse študente, klube in ostale radovedneže. Poskrbeli bomo, da vas bomo ažurno in natančno obveščali o dogajanju na Zvezi študentskih klubov Slovenije, informirali o dogajanju na področju študentskega organiziranja, visokega šolstva ter na splošno dogajanja, pomembnega za vse mlade.

Tako boste lahko po novem na desni strani prvič našli koledar vseh dogodkov študentskih klubov in Zveze ŠKIS, kar vam bo omogočilo sprotno spremljanje o dogajanju na študentski sceni.

Upamo, da bomo vaše potrebe, kar se da, zadovoljili, vas pa obenem vabimo, da nam pišete in nam pomagate narediti spletno stran vsebinsko še boljšo.

Želimo vam prijetno branje in zanimiv ogled!

Sreda, 19 September 2012 09:20

Škisova tržnica Maribor že 3. oktobra

Škisova tržnica, največja enodnevna prireditev za mlade na prostem v Sloveniji, bo to jesen že tretjič zaživela v Mariboru. Škisova tržnica Maribor bo svoja vrata odprla v sredo, 3. oktobra 2012 ob 12:00, na platojih mariborske tržnice. Zveza ŠKIS in študentski klubi Slovenije bodo tudi tokrat poskrbeli za atraktivno predstavitev svojih krajev in kulture ter na ta način omogočili enkratno doživetje Slovenije v malem. Škisova tržnica Maribor bo kot že tradicionalno ekološko obarvana, saj se bodo odpadki ločevali sproti, poskrbljeno pa bo tudi za njihovo reciklažo.

Torek, 18 September 2012 00:00

"A warm welcome to Dayrina!"

Na Zvezi ŠKIS smo pred kratkim dobili prijeten obisk v sklopu projekta EVS, in sicer je k nam prišla Dayrina iz Portugalske, ki bo v naslednjih nekaj mesecih spoznavala študentsko organiziranje v Sloveniji, Zvezo ŠKIS ter seveda našo malo državo. Dayrini želimo prijetno dobrodošlico, vas pa vabimo k  branju njenega bloga v angleščini.

Torek, 18 September 2012 00:00

Škisov turnir v odbojki na mivki

Zveza ŠKIS pred začetkom študijskega leta organizira prvi Škisov turnir v odbojki na mivki. Potekal bo v soboto, 27. 9. 2012, s pričetkom ob 10.00 v študentskem naselju v Rožni dolini.

Ponedeljek, 17 September 2012 00:00

Dijaški boomerang v Postojni

Delovni vikend v obliki izobraževalnih delavnic za dijake je nastal na pobudo dijakov samih, ki so prišli do ideje, da bi organizirali projekt, kjer bi se dijaki srečali in izpopolnjevali v enem kraju, potem pa bi jih ostali udeleženci gostili v njihovih krajih na novih Dijaških boomerangih. Projekt je bil pred kratkim organiziran že petič, in sicer tokrat v Postojni.

Sreda, 12 September 2012 16:24

Sejem rabljenih učbenikov

Na sejmu rabljenih učbenikov je svojo literaturo po ugodnih cenah mlajšim kolegom dijakom omogočilo več kot 100 ponudnikov, medtem ko se je skupno število obiskovalcev gibalo okrog 3000. V okviru Sejma so potekale tudi zanimive ustvarjalne delavnice, mladi glasbeniki pa so obiskovalcem predstavili svoja dela.

Torek, 11 September 2012 02:00

Festival Štunf prihaja v Maribor

Klub mariborskih študentov v sodelovanju z Zvezo ŠKIS med 18. in 28. septembrom v mesto Maribor prinaša velik vnos kulture in urbanih umetnosti. S festivalom ŠTUNF, na katerem bo vsak dan tematsko in multikulturno obarvan, vabijo vse mlade in mlade po srcu, da se prepustijo ustvarjanju, spoznavanju in raziskovanju. Česa? Novih kultur, ljudi, plesa, umetnosti, glasbe, športa.

Torek, 04 September 2012 00:00

Razpis za najboljša diplomska dela

Študentska organizacija Slovenije (ŠOS) je objavila razpis za najboljše diplomsko oziroma magistrsko delo s področja izobraževanja in položaja študentov. V nagradnem skladu je 2500 evrov, rok za prijavo pa je 7. oktober 2012.
No events

 

FOTO utrinki