facebook mail
Prijava za klube
Prijava za klube

Klub kočevskih študentov

  • Naslov: Tomšičeva cesta 13, 1330 Kočevje
  • GSM:: 031 722 945
  • E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Upravna enota Kočevje – 799 študentov

Občine: Kočevje, Loški potok, Osilnica, Kostel

Klub kočevskih študentov (KLUKŠ) je študentski klub, ki je nastal jeta 1997. Vsaka od dosedanjih ekip je skupaj s svojimi predsedstvi v klub pretapljala svoje ideje in izkušnje, iz katerih se je izcimilo mnogo zanimivih projektov ter dogodkov. V množici dogajanja in študentskega udejstvovanja so se kot stalni ohranili predvsem trije zdaj že tradicionalni dogodki: kulturiada, brucovanje in Kočevje se prebuja.

Poleg večjih projektov študentom v Kočevju veliko pomeni predvsem dejstvo, da imamo že sedem svoje lastne prostore, kjer se lahko tako ali drugače udejstvujejo in družijo.

Verjamejo, da bo KLUKŠ tudi v nadaljnje izpolnjeval svoje poslanstvo združevanja in povezovanja študentov in mladih iz Kočevja in okolice, ter jim omogočil drugačne, boljše in bolj zanimive možnosti za uresničevanje svojih potencialov.

Tradicionalni festival Kočevje se prebuja, je postal največji dvodnevni dogodek kluba. S športnimi igrami, z dvema glasbenima večeroma in s spremljevalnimi dejavnostmi je festival uresničil svoj namen in prebudil Kočevje.

Brucovanje je tradicionalen projekt, ki se ponavadi dogaja v prostorih lokalne diskoteke. Bruci ob vstopu prejmejo brezplačno majico z logom kluba. Z brucovanjem si novopečeni študenti prislužijo naziv študenta.

Ostali večji projekti kluba so koncerti v prostorih kluba, Kulturijada, izleti, špornte igre, gostilniške igre, raznorazni sejmi, tekme in smučanje.

 

FOTO utrinki