facebook mail

• GSM:: 040 801 953

Upravna enota Krško – 1050 študentov

Občine: Kostanjevica, Krško

Klub posavskih študentov je klub z zelo dolgo tradicijo in je že od nekdaj združeval študente iz Posavja. Njihova primarna dejavnost je organiziranje obštudijskih dejavnosti, s ciljem da popestrijo študentski vsakdan, obenem pa si skozi organizacijo projektov nabirajo koristne izkušnje v poslovnem svetu. V ta namen so in bodo skozi vse leto omogočali študentom Posavja najrazličnejše popuste tako na kulturnem kot tudi na športnem področju, ob vsem tem pa bodo imeli v letu še nekaj večjih projektov v Posavju, Ljubljani, Mariboru in na Primorskem, kjer študirajo njihovi člani.
Kifl fešta je tradicionalni projekt Kluba posavskih študentov, katerega osnovni namen je druženje posavskih študentov v univerzitetnih mestih. Kot vsako leto tudi letos ni manjkalo za to prireditev značilnih kiflov ter cvička. Kot je že v navadi, so vse skupaj popestrile še bolj ali manj uveljavljene posavske skupine in druge glasbene skupine. Namen festivala je popestriti posavsko poletno glasbeno dogajanje, omogočiti mladim perspektivnim posavskim glasbenim skupinam predstavitev širši posavski javnosti, predstavitev kulturnega udejstvovanja posavske mladine ter širša promocija Posavja v slovenskem prostoru. Kifl fešte potekajo v Ljubljani, Mariboru in v domačem Krškem
Največji projekt kluba je Festival za mlade ŠROT, ostali projekti pa Mladinski kulturni festival, DIYlab, KPŠ smučarije, KPŠ poletje, KPŠ veseli december, TEDxKrško, KPŠ kuharske delavnice ter številni drugi.

Klub posavskih študentov sodeluje ima svojo info točko v prostorih Mladinskega centra Krško, pri delovanju katerega intenzivno sodeluje. Klub je soustanovitelj Mladinskega sveta Krško, v okviru katerega prav tako deluje.

20. 07. 2017Festival JEFF 2017
20. 07. 2017DŠB Unplugged 2017: PLIŠ