facebook mail

• GSM:: 031 655 410

Upravna enota Škofja Loka – 2700 študentov

Občina: Škofja Loka

Klub škofjeloških študentov vzpodbuja predvsem športne aktivnosti, kulturno udejstvovanje, izobraževalne vsebine, jezikovne tečaje, poleg tega pa svojim članom nudi številne ugodnosti s katerimi si lahko dvignejo kvaliteto svojega študentskega življenja. Sodelujemo z zvezo ŠKIS, Študentsko organizacijo Slovenije in drugimi mladinskimi organizacijami. V prvi vrsti klub škofjeloških študentov sodeluje z Zavodom O – Zavodom škofjeloške mladine, katerega je tudi ustanovitelj. Sodelujemo tudi s Klubom študentov Poljanske doline, Klubom študentov Selške doline in Klubom Žirovskih študentov.

Dolgoletna tradicija sodelovanja kluba škofjeloških študentov s taborniki se najbolj manifestira v osrednjem poletnem dogodku – KŠŠ-jevem julijskem taborjenju ob Kolpi. Teden dni športa in zabave izven civilizacije, pod šotori, brez elektrike in ostalih dobrin sodobnega sveta. Udeleženci, ki se vračajo vsako leto in ob vrhuncu okrog 100 taborečih, so le potrditev, da je taborjenje v naravi najboljši način za odklop od celotne rutine študija obveznosti skozi vse leto. Sonce,voda zrak, svoboda (in komarji, ki pa jih nihče ne »porajta«).

Drugi najodmevnejši projekt KŠŠ-ja je vsakoletno brucovanje. V začetku študijskega leta se nadobudnim brucem ponudi prvovrstna zabava na določeno aktualno temo, ki zadeva Slovenijo oz. lokalno območje. Za potrebe brucovanja ekipa aktivistov kluba vsako leto posname komičen kratki film, ki še dodatno osvetli aktualno problematiko. Bruci se predstavijo tudi na mestnem trgu, kjer morajo opraviti niz preizkusov. Ko prestanejo krst v študentsko življenje, se začne zabavni program.

Ostali projekti kluba so Silvestrovanje v eni od evropskih prestolnic, v sodelovanju s kino Sora v obliki brezplačnega ogleda filma enkrat mesečno, adrenalinski pohodi (rafting, soteskanje, adrenalinski park), izobraževalne delavnice: kako napisati kvaliteten CV, kako napisati uspešen dopis, osnove kvalitetne komunikacije. Športni tečaji: plezanje, tek na smučeh, tečaj bordanja. CPN sekcija organizira pohode v gore, kolesarske izlete. Organizacija različnih oblikovalskih natečajev. Škisova tržnica. Sodelovanje pri večjih projektih Zavoda O : Dan za strpnost, Mesto v barvah, organizacije tematskih večerov v MKC Pri rdeči ostrigi, Študentske izmenjave, izmenjava EVS, inštrukcije študentje dijakom. Kulturno izobraževalni izleti- Beneški bienale.

22. 07. 2017Open Air Pool Party @Sevnica
22. 07. 2017Igre brez meja