facebook mail

• GSM:: 031 847 156

Upravna enota Slovenska Bistrica – 1800 študentov

Občine: Slovenska Bistrica, Makole, Poljčane, Oplotnica

11. februarja 1991 je v Slovenski Bistrici zaživelo študentsko življenje. Takrat je bil namreč sprejet prvi statut Kluba študentov Slovenska Bistrica. Predhodniki sedanjega vodstva so vložili ogromno dela, da je klub zaživel in postal stalnica v življenju Bistričanov. Izmenjalo se je kar nekaj generacij, vsem skupen pa je še vedno Dan ljubezni in ostali projekti, ki so postali stalnice.

Klub deluje na več področjih, predvsem tistih, ki zadevajo njihove člane. Radi sodelujejo z drugimi društvi, trenutno najbolj sodelujejo s Mladinskim centrom Miš, Mladinskim klubom Šik, Športnim društvom Tinje, Kulturno umetniškim društvom Zaprti oddelek, Freeride klub Makole, KUD Alojz Avžner in Kud Jurij Vodovnik in ostalimi društvi, ki delujejo na območju upravne enote, ki pokrivajo športne, kulturne in ostale dejavnosti. Bistriški mladini, namesto gostilniške kulture, ponujajo kulturo v pravem pomenu, hkrati pa varen in kreativen prostor za uresničevanje idej. Članom ponujajo raznorazne popuste, brezplačno kopiranje šolskega gradiva, dostop do interneta v njihovih prostorih in seveda pester program aktivnosti s področja izobraževanja, kulture in športa.

Dan ljubezni se tradicionalno odvija v času »dneva mladosti«, običajno je to vsako leto okoli 25. maja. Takrat so pripravljeni projekti za različne starostne skupine s posebnim poudarkom na mladini v starosti od 19 do 35 let. Tri stalnice so »rock« koncert, koncert elektronske glasbe in malonogometni turnir. Namen je združiti čim več aktivnosti, pritegniti čim več mladih ter jim nuditi pester glasbeni, športni in kulturni dan. Iz stalne lokacije v središču Slovenske Bistrice so lokacijo preselili na bližnje jezero Farovec, kjer je rock nadobudnežev iz leto v leto več.
Ostali projekti obsegajo športne turnirje, potopise, predstave, raznorazne delavnice, predavanje, poučevanja, tečaje, turnirje s kartami, novoletne izleti v evropske prestolnice, glasbene prireditve, klubske piknike, standup predstave in ostale projekte, katere izpeljuje klub kot organizator ali soorganizator. Klub tudi ob posebnih priložnostih organizira tudi tematske projekte, kot so npr. Očistimo Slovenijo, Martinovanje, Božič … Posebej se aktivisti kluba trudijo organizirati čim več dobrodelnih projektov, kar tudi v sami upravni enoti poskrbi za pozitiven pridih, ki je nujno potreben za družbo v teh časih.

20. 07. 2017Festival JEFF 2017
20. 07. 2017DŠB Unplugged 2017: PLIŠ