facebook mail

• GSM:: 040 900 358

Upravna enota Velenje – 1624 študentov

Občina: Šmartno ob Paki

Današnja usmeritev kluba je predvsem delovanje znotraj občine in povezovanje drugače nepovezanih šmarških študentov po Sloveniji. Regionalno se povezuje v okviru 03 regije, še posebej pa sodeluje s Šaleškim študentskim klubom (prijateljsko in organizacijsko). S prevozi v Ljubljano, druženji, kulturnimi prireditvami, povezovanji z drugimi društvi v Šmartnem skušajo v Šmartnem dvigniti zavest in aktivirati študente ter se integrirati v življenje v kraju.
Eden od največjih projektov kluba je Izlet v neznano, ki poteka tako, da se študentje prijavijo na izlet in ne vedo v kateri konec Slovenije gredo. Po navadi nato sami ugotavljajo kam gredo in kje bodo »pristali«. Letos so jih peljali na Koroško, lani na primer v Prekmurje, kjer so se tudi dobili s tamkajšnim študentskim klubom in se dodobra spoznali ter dogovorili za njihov obisk pri nas. Na izletu si ogledajo lokalne znamenitosti pokrajin in si privoščijo kosilo na kakšni bolj znani domačiji. Aktivnosti so razporejene čez celotni dan, izletnikom pa privoščijo tudi kakšno urico prostega časa.
Vsako leto septembra v svojih zmožnostih organizirajo večji koncert, ki ga pospremijo s peko kostanja, nekakšen koncertni kostanjev piknik. Poskušajo pridobiti znane glasbene skupine in s tem privabiti več obiskovalcev. Obisk je skoraj vedno dober, saj se je v Šmartnem število rock koncertov zmanjšalo. Na koncert in piknik pridejo tako starejši kot mlajši.
S klubom in s pomočjo Mladinskega centra Šmartno ob Paki so letos izdali literarno-umetniško knjižico pri kateri so sodelovali mladi umetniki iz domačega kraja. Ostali projekti kluba pa so še Čistilna akcija, potopisno predavanje, kulturna prireditev, Koktejl parti s pridihom pusta, Turnir trojk na male gole, Streetball, KŠŠF-piknik, Smučanje, Prednovoletna zabava, Brucovanje, Postmartinovanje z izborom vinske kraljice, oddaja Martin študira, prevoz v Ljubljano.

24. 06. 2017VirejFest
25. 06. 2017VirejFest