facebook mail
Prijava za klube
Zveza Škis - študentski klubi Slovenije - Arhiv novic

17. novembra obeležujemo mednarodni dan študentov, na dan, ko so se češki študenti uprli nacistični zasedbi praške univerze in za to plačali s svojimi življenji.

Ljubljana, 9. november 2017 – Poslanke in poslanci Državnega zbora RS so na 51. izredni seji Državnega zbora soglasno sprejeli spremembo Zakona o visokem šolstvu, s katero bodo vrnjene odvzete socialne pravice vsem študentom, ki so jih v začetku letošnjega oktobra neupravičeno izgubili.

V začetku maja 2018 bo potekala 21. Škisova tržnica, največja prireditev za mlade na prostem v Sloveniji.

Ljubljana, 30. 10. 2017 – V soboto, 28. oktobra 2017, je potekala Skupščina Zveze ŠKIS, kjer so predstavniki študentskih klubov Slovenije izvolili novo vodstvo. Na mesto predsednice Zveze ŠKIS je bila tudi to leto izvoljena Patricija Premrov. Prav tako pa so predstavniki klubov potrdili novega člana Zveze ŠKIS – Klub študentov Brezovica.

V soboto je v Novem mestu potekala volilna skupščina Zveze študentskih klubov Slovenije (Zveze ŠKIS). Nekdanje vodstvo je predstavilo delovanje posameznih odborov, Nadzorne komisije in Varnostnega sveta za obdobje 2016/2017, novoizvoljena ekipa pa je vsem prisotnim podala cilje in načrte, ki so si jih zadali za prihajajoči mandat 2017/2018.

Izvoljena predsednica Patricija Premrov, 25-letna študentka magistrskega študija na Ekonomski fakulteti, si za svoj mandat obeta še boljše delovanje Zveze in sodelovanje med članicami in ostalimi entitetami. Svetniki študentskih klubov so poleg predsednice volili tudi člane Glavnega odbora, Nadzorne komisije in Varnostnega sveta. V Glavni odbor so bili izvoljeni Miha Zupančič (podpredsednik Zveze ŠKIS in predsednik Varnostnega sveta), Nina Plank (vodja Odbora za dijake), Urša Leban (vodja Mednarodnega odbora), Mia Hočevar (vodja Odbora za visoko šolstvo), Petra Dermota (vodja Odbora za socialo in zdravstvo), Sandra Križanec (vodja Upravnega odbora operativnega dela), Tina Šoln (vodja Odbora za izobraževanje), Jon Pelko (administrator) in Vesna Arlič (blagajničarka). Nadzorno komisijo bodo v naslednjem mandatu predstavljali Blaž Kolenc, Alen Kočar in Jan Kruljac. Predstavniki posameznih regij, ki sestavljajo Varnostni svet Zveze ŠKIS, pa bodo Iris Ambrož, Natalija Vidic, Mark Perko, Jaka Trilar, Jure Kuhar in Sandi Štus.

Novoizvoljena predsednica je poudarila, da se je za ponovno kandidaturo odločila iz enakih razlogov kot že prejšnjo leto – svetovna specifika, kot je ideja študentskih klubov, je široka, mora obstajati in se razvijati ter rasti naprej z namenom ohranjanja aktivnega delovanja mladih v lokalnih skupnostih. Patricija Premrov si prizadeva za nadaljevanje in izpolnjevanje prvotne vizije sedmih študentskih klubov iz leta 1993, ki so s svojo iniciativnostjo in veliko željo po aktivnem študentskem udejstvovanju, pripeljali Zvezo sem, kjer je sedaj.

Klub študentov Brezovica združuje ambiciozne študente in dijake iz občin Brezovica, Dobrova-Polhov Gradec, Horjul in tudi Ljubljane. V klubu si prizadevajo, da bodo aktivno sodelovali in izoblikovali študentsko življenje tudi v okolici Ljubljane. Da so bili sprejeti v Zvezo ŠKIS, si štejejo kot veliko čast, je dodal aktualni predsednik kluba.

Več informacij:

Nina Miketič,

predstavnica za odnose z javnostmi Zveze ŠKIS

040 594 036

V torek, 24. oktobra, je v Lendavi potekala mednarodna mladinska konferenca projekta Eu3doms - , Eu3doms.eu – Debate on the Future of the Four Freedoms of the EU.

Poslanke in poslanci Državnega zbora RS so na 50. izredni seji Državnega zbora sprejeli Zakon za urejanje položaja študentov, ki ga je pripravila Študentska organizacija Slovenije, ob podpori več kot 16.000 državljanov Republike Slovenije pa ga je vložil prvi med poslanci, predsednik Državnega zbora, dr. Milan Brglez.

15. septembra 2017 sta bila razpisana kandidacijski postopek za predsednika Sveta ŠOLS in kandidacijski postopek za organe Zveze ŠKIS, pri čemer so bila razpisana mesta za naslednje organe:

1. Predsednik Zveze ŠKIS

2. Glavni odbor Zveze ŠKIS:

-  podpredsednik, ki je hkrati predsednik Varnostnega sveta Zveze ŠKIS,
- blagajnik,
- administrator,
- vodja Odbora za izobraževanje,
- vodja Odbora za visoko šolstvo,
- vodja Odbora za socialo in zdravstvo,
- vodja Odbora za dijake,
- vodja Mednarodnega odbora,
- predsednik Upravnega odbora operativnega dela Zveze ŠKIS.

3. Varnostni svet Zveze ŠKIS:
- vodja 02 regije,
- vodja Osrednje regije,
- vodja Dolenjske regije,
- vodja Gorenjske regije,
- vodja Primorske regije.

4. Nadzorna komisija Zveze ŠKIS (5 mest)

Seznam kandidatov, ki so pravilno poslali kandidature, objavljamo v spodnjih priponkah.

Ljubljana, 28. september 2017 – ŠOS je zadovoljen z glasovanjem na Odboru DZ za izobraževanje, znanost, šport in mladino. Glede na vsebino zakona in pogovore tekom obravnave ZUPŠ je bilo pričakovati podporo ZUPŠ. Tako so poslanci sprejeli večji del zakonskih predlogov. Pričakujejo pa, da bodo tudi ostale predlagane rešitve v bližnji prihodnosti sprejete v okviru drugih, vladnih zakonskih predlogov in upoštevane ob odpravi varčevalnih ukrepov.

Četrtek, 28 September 2017 10:50

Razpisi za nove člane odborov Zveze ŠKIS

Zveza ŠKIS išče nove člane za Odbor za dijake, socialo in zdravstvo, za Odbor za izobraževanje, Operativni odbor in člana Pravne skupine Zveze ŠKIS. Več podrobnosti v spodnjih razpisih.

Na podlagi 8. člena Volilnega pravilnika Zveze ŠKIS, 78. člena Temeljnega akta Zveze ŠKIS in sklepa Glavnega odbora Zveze ŠKIS, sprejetega 14. septembra 2017 na 34. redni seji Glavnega odbora Zveze ŠKIS, predsednica Zveze ŠKIS razpisuje kandidacijski postopek za organe Zveze ŠKIS.

Več v priponki.

stran 1 od 69