facebook mail
Prijava za klube
Prijava za klube
Ponedeljek, 04 Marec 2013 09:12

Pripravlja se 16. Škisova tržnica

Zveza študentskih klubov Slovenije v letošnjem letu pripravlja že 16. Škisovo tržnico, ki bo svoja vrata odprla v sredo, 8. maja 2013, na tradicionalni lokaciji, na Letnem telovadišču Narodni dom Ilirija. Škisova tržnica je v svoji pestri zgodovini pridobila naziv največje enodnevne kulturno-zabavne prireditve na prostem za mlade v Sloveniji, saj se je vsako leto udeleži več kot 20.000 študentov.

Torek, 26 Februar 2013 12:09

Razpis za Škisovo štorkljo

S 26. februarjem 2013 se začenja projekt Škisova štorklja, namenjen študentskim družinam. Prvi del projekta predstavlja natečaj risbic, ki bo trajal od 26. februarja do 20. marca, drug del pa se bo odvijal 25. marca, ko bodo ob Materinskem dnevu, zraven otvoritve razstave prejetih risbic v menzi v Rožni dolini, potekale tudi delavnice za otroke in stand-up komedija za mlade mamice, ki si bodo nato privoščile tudi sproščeno večerno druženje.

Ponedeljek, 25 Februar 2013 16:37

Rezultati Vsi na ŠKIs in KKŠ Winterfest

Vsi na ŠKIs in KKŠ Winterfest se je kljub pestrim vremenskim razmeram uspešno zaključil in pritegnil številne obiskovalce. Pogumni so se čez dan pomerili v smučarski tekmi, večerni del pa je zaznamoval odličen nastop Big foot mame v snegu. Objavljamo rezultate smučarskih tekem ter tekme v skokih.

Petek, 22 Februar 2013 21:15

Predlog OECD: uvedba šolnin – komentar

Organizacija za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD) je v poročilu o strukturnih reformah za rast gospodarstva zopet predlagala vpeljavo šolnin v javnih visokošolskih ustanovah.

Petek, 22 Februar 2013 10:40

Javna predstavitev mnenj

V sredo, 20. februarja smo se člani Odbora za socialo in zdravstvo udeležili javne predstavitve mnenj o Zakonu o štipendiranju, ki ga je pripravila Študentska organizacija Slovenije.

Petek, 22 Februar 2013 06:59

Obvestilo Vsi na ŠKIs in KKŠ Winterfest

Objavljamo najaktualnejše informacije v povezavi s smučarskim dogodkom, ki bo ta konec tedna potekal na Kopah. Vsi na ŠKIs in KKŠ Winterfest se bo pričel v soboto, 23. 2. 2013, v dopoldanskih urah. Vse pomembne informacije si preberite v priponkah.

Objavljen razpis za vpis v študijsko leto 2013/2014 glede na spremembo ukinja razpisana mesta za brezplačen vzporedni in zaporedni študij. Kljub obljubi ministrstva, da bo naša zavzemanja za ohranitev mest upoštevalo, so razpis objavili brez razpisanih mest. Tako se tudi Zveza ŠKIS pridružuje stališču krovna Študentske organizacije Slovenije in ostro nasprotuje ukinitvi vzporednega in zaporednega študija.

Ponedeljek, 18 Februar 2013 20:57

Prvi turnir v Škis golu in Škis košu

Minuli konec tedna so bile odigrane prve tekme v Škis golu in Škis košu, in sicer sta regijska turnirja v Škis košu potekala v Velenju in Krškem, prvi regijski turnir v Škis golu pa je tokrat potekal v Železnikih.

Ponedeljek, 18 Februar 2013 17:22

Razpis za pridobitev dotacij LDV

RAZPIS ZA DODELITEV Leonardo da Vinci dotacij za poklicno usposabljanje diplomantov/ magistrov Univerze v Ljubljani v tujini v okviru projekta Leonardo da Vinci mobilnosti '' Learning 2 fly '' za študijsko leto 2012/2013

Ponedeljek, 18 Februar 2013 17:21

Brezplačne delavnice Kariernih centrov

Karierni centri Univerze v Ljubljani pričenjamo s ciklom brezplačnih delavnic, namenjenih študentkam in študentom Univerze v Ljubljani, ki jih organiziramo v sodelovanju z zunanjimi izvajalci. Potekale bodo na različnih lokacijah po posameznih fakultetah in akademijah Univerze v Ljubljani in v obdobju do konca maja 2013 se jih bo s ponovitvami zvrstilo več kot sto. Vsebinsko so delavnice zelo raznolike in so namenjene tako osebnosti rasti posameznika, dopolnjevanju različnih funkcionalnih znanj kot  pridobivanju različnih spretnosti in veščin, s katerimi si na prehodu iz izobraževanja na trg dela posameznik povečuje svojo zaposljivost.

 

FOTO utrinki