facebook mail
Prijava za klube
Prijava za klube
Sreda, 28 November 2012 18:49

Študenti protestno zapustili sejo

Študenti in nekateri drugi člani Sveta RS za visoko šolstvo so zaradi več razlogov protestno zapustili sejo Sveta in s tem povzročili nesklepčnost. ŠOS obžaluje pomanjkanje dialoga s pristojnim ministrstvom.

Sreda, 28 November 2012 10:20

Napake pri dodatkih k štipendijam

Zveza ŠKIS in Študentska organizacija Slovenije opozarjata na nepravilnosti pri dodeljevanju dodatka za bivanje pri štipendijah za leto 2012/13. Na Zvezi ŠKIS opozarjamo vse študente, prejemnike štipendij, ki jih podeljuje Republika Slovenija (državne in Zoisove), da ste pozorni na odločbe, ki so začele prihajati na vaš naslov. Ugotavljamo namreč, da je zaradi različnih informacij, ki smo jih študenti pridobili z različnih naslovov, prišlo do zmede, predvsem pri dodeljevanju dodatka za bivanje.

Ponedeljek, 26 November 2012 07:06

Zveza ŠKIS z novim predsednikom

V soboto, 24. 11. 2012, je Svet študentskih organizacij lokalnih skupnosti na svoji redni letni skupščini izvolil novo vodstvo Sveta ŠOLS in Zveze ŠKIS. Koordinacijo študentskih klubov in Zveze ŠKIS je tako prevzel Jaka Bassanese. Ekipa želi v prihodnjem mandatu svojo pozornost nameniti predvsem organizaciji kakovostnih izobraževanj za klubske aktiviste ter študentskim klubom nuditi vso informacijsko podporo.

Petek, 23 November 2012 14:21

Fitnes 4P razširja ugodnosti za študente

Fitnes 4P k svoji pestri ponudbi ugodnosti za študente, člane študentskih klubov, tokrat dodaja še izjemen popust ob nakupu celodnevne vstopnice za obisk fitnesa. Za enkratni obisk fitnesa boste kot člani študentskih klubov sedaj odšteli le neverjetnih 3 EUR.

Torek, 20 November 2012 14:46

Mladi zahtevamo prednostno obravnavo

Študentska organizacija Slovenije (ŠOS) je danes v parlamentarno proceduro vložila svoj predlog Zakona o štipendiranju. Zanj je pred uradnim iztekom roka zbrala 7.644 overjenih podpisov državljank in državljanov. Zadostno število podpisov je bilo sicer zbranih že v prvem tednu organiziranega zbiranja, kar je pokazatelj nestrinjanja študentov in širše javnosti s sedanjo ureditvijo štipendiranja v Sloveniji in kaže na široko podporo spremembam, ki jih predlaga ŠOS. 

Seznanitev z rezultati Kandidacijskega postopka za organe Zveze ŠKIS in Sveta Študentskih organizacij lokalnih skupnosti ter organe Študentske organizacije Slovenije

Petek, 16 November 2012 16:52

Jem zdravo. Študiram s polno paro!

V torek 13.11. smo študentske organizacije in klubi razdelili 1,5 tone jabolk z namenom promoviranja zdrave prehrane.

Četrtek, 15 November 2012 18:07

Božično darilo DOS

DOS je danes objavil dobrodelni razpis Božično darilo DOS, s katerim želijo v prednovoletnem času polepšali praznike vsaj nekaterim socialno ogroženim dijakom in njihovim družinam.

Sreda, 14 November 2012 16:39

Trening trenerjev Zveze ŠKIS

Imaš znanja, ki bi jih delil/-a z drugimi? Ti je všeč neformalni način izobraževanja preko delavnic in treningov? Si razmišljal/-a, da bi postala trener oz. trenerka?

Zveza ŠKIS bo v decembru organizirala prvi trening trenerjev, katerega namen je združiti ekipo visoko motiviranih bodočih trenerjev in jih usposobiti za kakovostno izvajanje izobraževanj. Zavedamo se namreč, da je znanje pomembna vrednota in da imajo mladi veliko strokovnega znanja, ki bi, če bi ga lahko na ustrezen način podali drugim, omogočil boljše delovanje mladih na zasebnem, študijskem in delovno-organizacijskem področju.

Torek, 13 November 2012 14:20

"Študenti nismo kupci!"

Predstavniki Študentske organizacije Slovenije (ŠOS), med katerimi so bili tudi predstavniki Zveze ŠKIS, so se odločili za simbolen protest z nakupovalnimi vozički pred hramom slovenske demokracije. Z njim želijo vse poslanke in poslance ter širšo javnost opozoriti na trenutne nevzdržne politične in gospodarske razmere, katerih negativne posledice občutijo zlasti študentje, mladi in njihove družine.

 

FOTO utrinki