facebook mail
Prijava za klube
Prijava za klube
Sobota, 10 November 2012 12:03

43. skupščina Sveta ŠOLS in Zveze ŠKIS

24. novembra 2012 bo v City hotelu v Krškem potekala 43. redna seja Sveta študentskih organizacij lokalnih skupnosti in Zveze ŠKIS, v okviru katere bodo potekale tudi volitve v organe Zveze ŠKIS in Sveta ŠOLS. Med drugim bo Zveza ŠKIS na volilni skupščini dobila tudi novo vodstvo.

Četrtek, 08 November 2012 15:32

Jem zdravo. Študiram s polno paro!

Zveza ŠKIS skupaj s študentskimi klubi, Študentsko organizacijo Slovenije, Študentsko organizacijo univerze v Ljubljani, Mariboru in na Primorskem v naslednjem tednu pripravljamo projekt Jem zdravo. Študiram s polno paro! Namen projekta je spodbujati študente in dijake k spremembi prehranjevalnih navad in k večjemu poudarku zdravi prehrani.

V novembrski številki mesečnika 360 stopinj predstavljamo več projektov, ki jih Študentska organizacija Slovenije pripravlja za izboljšanje položaja študentov.

Zveza ŠKIS v torek, 20. novembra, sredo, 21. novembra in četrtek, 22. novembra, organizira izobraževanja o namenski porabi sredstev. Klube (predvsem predsednike in blagajnike) pozivamo, da se izobraževanja udeležijo zaradi resnosti prehoda na nov Pravilnik o namenski porabi sredstev in na pomen, ki ga ta ima za njih.

Torek, 06 November 2012 13:57

Predsedniški kandidati o mladih

V okviru projekta 16 – starost za vključevanje je Mladinski svet Slovenije med drugim zastavil 3 vprašanja predsedniškim kandidatom Borutu Pahorju, dr. Danilu Türku in dr. Milanu Zveru. Kaj so povedali o prihodnosti, težavah, pomenu soodločanja in zrelosti mladih za participacijo ter zakaj iti na volitve, si lahko ogledate na naslednjih posnetkih.

Torek, 06 November 2012 07:20

Izobraževalni vikend za klube

Med 8. in 9. decembrom 2012 Zveza ŠKIS organizira izobraževalni delovni vikend za klubske aktiviste. Izobraževanje bo namenjeno predvsem spoznavanju projektnega dela, administracije, blagajniškega dela, odnosov z javnostmi, pridnostnega sklada ter vodenja. Prijave zbiramo do 21. novembra.

Ponedeljek, 05 November 2012 11:52

Podpora študentskih klubov predlogu ZŠtip

Z današnjim dnem se prične zbiranje podpisov podpore za predlog Zakona o štipendiranju, kjer sodelujejo tudi študentski klubi Slovenije. Tako Zveza ŠKIS kot študentski klubi pozivajo k oddaji podpisov pred Upravnimi enotami, kjer nudijo tudi dodatno informacijsko podporo, pomoč pri oddaji podpisa in so na voljo za dodatne informacije o predlogu Zakona o štipendiranju.

Ponedeljek, 05 November 2012 11:20

Oddaj svoj podpis tudi ti!

Z današnjim dnem je Študentska organizacija Slovenije pričela z zbiranjem 5.000 potrebnih overjenih podpisov pred Upravnimi enotami. Stojnica in informatorji Zveze ŠKIS se nahajajo pri Upravni enoti Šiška. Svoj podpis pa lahko oddaš od 5. do 9. novembra na najbližji Upravni enoti.

Nedelja, 28 Oktober 2012 10:58

Nov priročnik Zveze ŠKIS

Mladi za mlade: Nič o mladih brez mladih

V mesecu septembru se je v organizaciji Mednarodnega odbora Zveze ŠKIS odvil mednarodni projekt "Youth to Youth: Nothing about the young people without the young people!", kjer so se srečali mladi iz različnih evropskih držav. Projekt se je izvajal kot izobraževalni seminar in nastali so uporabni rezultati za širšo množico mladih, ki delujejo v mladinskem organiziranju. Projektna skupina mladih se je odločila rezultate deliti še z ostalo mladino, zato so pripravili priročnik v angleškem in slovenskem jeziku.

Državni zbor je današnji dan določil za uradni začetek zbiranja 5000 overjenih podpisov za podporo predlogu Zakona o štipendiranju, ki jih mora Študentska organizacije Slovenije zbrati v 60 dneh. Trenutni sistem štipendiranja in razmere v Sloveniji niso naklonjene mladim, zato želi ŠOS z novim zakonom dijakom in študentom zagotoviti dodatna sredstva za pokritje vse večjih stroškov izobraževanja. Ti so se od 2002 do 2010 povečali za kar 197 odstotkov.

 

FOTO utrinki