facebook mail
Prijava za klube
Prijava za klube
Ponedeljek, 09 Oktober 2017 18:33

Jesenska tehnična akademija

Odbor za izobraževanje Zveze ŠKIS tudi letos pripravlja Jesensko tehnično akademijo. Akademija bo potekala dve zaporedni sredi, in sicer: 18. 10. 2017 in 25. 10. 2017 od 17.00 do 20.00 na Srednji gradbeni, geodetski in okoljevarstveni šoli (SGGOŠ) v Ljubljani.

Sobota, 06 Maj 2017 22:00

Spomladanska tehnična akademija

Na Spomladanski tehnični akademiji se boste lahko spoznali s tremi različnimi programi, ki vam bodo olajšali delo na klubu, veščine, ki jih boste pridobili na delavnicah, pa vam bodo prišle prav tudi pri opravljanju drugih obveznosti.

Torek, 14 Marec 2017 11:38

Urgentna Škisova akademija 2017

Po lanski uspešni Urgentni Škisovi akademiji in interesu, ki ste ga izrazili pri analizi potreb izobraževanj na regijskih sejah, Odbor za izobraževanje Zveze ŠKIS tudi letos pripravlja izobraževalno popoldne z Urgentno Škisovo akademijo.

Torek, 07 Februar 2017 20:34

Četrti trening trenerjev Zveze ŠKIS

Zveza ŠKIS bo meseca marca 2017 organizirala že četrti trening trenerjev, katerega namen je združiti ekipo visoko motiviranih bodočih trenerjev in jih usposobiti za kakovostno izvajanje izobraževanj. Zavedamo se namreč, da je znanje pomembna vrednota in da imajo mladi veliko strokovnega znanja, ki bi, če bi ga lahko na ustrezen način podali drugim, omogočil boljše delovanje mladih na zasebnem, študijskem in delovno-organizacijskem področju.

Sreda, 18 Januar 2017 12:43

Formalno in neformalno izobraževanje

Kakšna je pravzaprav razlika med formalnim in neformalnim izobraževanjem? Kaj pridobim v procesu formalnega in kaj v procesu neformalnega izobraževanja? Mi dodatna izobraževanja sploh koristijo? Kje se lahko vključim v proces neformalnega izobraževanja? To so le nekatera izmed vprašanj, ki se mladim porajajo, ko jih kdo vpraša, kaj vedo o formalnem in neformalnem izobraževanju.

Jesen, ko se dnevi krajšajo, je kot nalašč za pridobivanje novih znanj, zato vas Odbor za izobraževanje Zveze ŠKIS vabi na projekt, ki ga letos prireja prvič. Dve zaporedni sredi v mesecu oktobru za vas pripravlja Tehnično akademijo. Prva bo 12. oktobra, druga pa teden kasneje, 19. oktobra. Sestavljena bo iz dveh sklopov, ki vam bosta nudila poznavanje osnov oblikovanja v Adobe Illustratorju in upravljanja orodja Excel. Delavnici bosta potekali v popoldanskem času, od 17. do 20. ure, na Fakulteti za upravo v Ljubljani. Razdeljeni bosta na dva dela, pri katerih bo za vse prijavljene udeležba obvezna. Pri prijavi bodite pozorni, da se prijavite samo na en sklop delavnic, saj bosta delavnici potekali vzporedno. Prijave bodo odprte od 28. septembra do 5. oktobra oziroma do zapolnitve prostih mest. Rok za morebitne odjave bo 9. oktober. 

Prijave na delavnice

Prijave na delavnice se bodo odprle v sredo, 28. septembra 2016, ob 20. uri, ko bomo na spletni strani objavili povezavo do prijavnega obrazca, odprte pa bodo do 5. oktobra oziroma do zapolnitve prostih mest. Vaša prijava bo zaključena, ko boste v prijavi naveden e-naslov prejeli potrditev. V primeru prevelikega števila prijav bomo upoštevali časovni žig oddaje prijave, če pa bo potrebno, bomo omejili število udeležencev s posameznega študentskega kluba na 3 udeležence s kluba.

Od delavnice se lahko odjavite do najkasneje 9. oktobra do 20. ure na naslovu tina.soln [at] skis-zveza.si.

Cena delavnic

Vse delavnice so za aktiviste študentski klubov in Zveze ŠKIS brezplačne. V primeru neudeležbe na delavnici/delu delavnice ali prepozne odjave bo potrebno kriti stroške delavnice v višini 20 € na manjkajočega aktivista na delavnici. 

Urnik tehnične akademije

  12. oktober 2016 19. oktober 2016
17.00 – 20.00 Adobe Illustrator 1. del 
(3 ure)

Adobe Illustrator 2. del

(3 ure)

17.00 – 20.00

Excel Osnovni

(3 ure)

Excel Napredni

(3 ure)

 

Delavnica Adobe Illustrator

Adobe Illustrator je eden najbolj razširjenih programov za pripravo različnih kreativnih grafik in uresničevanje kreativnih idej. Na delavnici se bomo spoznali z osnovami oblikovanja. Preko osnovnih korakov se bomo podali v zahtevnejši oblikovalski svet. Ugotovili bomo, da je Adobe Illustrator nepogrešljiv pripomoček za uspešno delo na študentskih klubov.

Delavnica Excel

Vsak večji projekt in tudi delo na faksu zahteva računanje, analizo podatkov, izdelavo tabel ter uporabo različnih funkcij za analiziranje in računanje, ki jih nudi program Excel. Na delavnici boste spoznali, kako smiselno organizirati veliko količino podatkov, z njimi računati, jih analizirati in primerjati. Z uporabo ustreznih funkcij boste pri izračunih in analizah prihranili veliko časa. Hitro in enostavno boste izdelali grafikone, hkrati pa boste presenečeni nad praktično uporabo ostalih tabel pri analiziranju podatkov.

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na naslovu izobrazevanje [at] skis-zveza.si.

Se vidimo na izobraževanjih!

Odbor za izobraževanje Zveze ŠKIS

Sreda, 23 Marec 2016 07:33

Aprila vabljeni na Škisovo akademijo

Odbor za izobraževanje Zveze ŠKIS  v aprilu pripravlja izobraževalni dan, Aprilsko Škisovo akademijo. Potekala bo v soboto, 16. aprila 2016, od 9.00 do 18.30 na Srednji gradbeni, geodetski in okoljevarstveni šoli (SGGOŠ) Ljubljana. Delavnice bodo potekale v različnih tematikah, poleg pa bo potekala še delavnica v sodelovanju z Mednarodnim odborom Zveze ŠKIS. Vzporedno bo potekala tudi Dijaška akademija, kamor so vabljeni dijaki in mentorji dijaških sekcij.

Skisovaakademija

Ponedeljek, 07 Marec 2016 20:18

Urgentna Škisova akademija

Zveza ŠKIS organizira izobraževalno popoldne z Urgentno Škisovo akademijo. Osrednji namen izobraževalnega popoldneva je predstaviti teme in procese, za katere se je izkazalo, da so za študentske klube težavni, ter študentskim klubom odgovoriti na vsa vprašanja in tako zmanjšati število nejasnosti v povezavi z oddajanjem letne dokumentacije na Študentsko organizacijo Slovenije, čemur bodo prilagojene tudi vsebine predavanj in delavnic. 

Sreda, 13 Januar 2016 19:18

IZOPOP 2016

Vstopili smo v novo leto, ki je čas za uresničitev novoletnih zaobljub, ki smo jih pisali v zadnjih dneh preteklega leta. Pri zaobljubi, da boste v letošnjem letu osvojili nova znanja in se več izobraževali na neformalnih področjih, vam bo tudi letos pomagal Odbor za izobraževanje Zveze ŠKIS. Od 20. januarja do 13. aprila namreč pripravlja Škisove izobraževalne popoldneve, znane kot IZOPOP.

Sreda, 16 December 2015 11:28

Izobraževanje kot način življenja

Popotovanje po neformalnem izobraževanju

Tokrat se bomo po vzrokih za neformalno izobraževanje sprehodili po drugačni poti. Pri tem nam bodo pomagali različni citati in reki, ki so jih izustili veliki ljudje preteklosti.

coaching 21 20150402 1634456541

stran 1 od 3