facebook mail
Prijava za klube
Prijava za klube
Sreda, 18 Januar 2017 12:43

Formalno in neformalno izobraževanje

Kakšna je pravzaprav razlika med formalnim in neformalnim izobraževanjem? Kaj pridobim v procesu formalnega in kaj v procesu neformalnega izobraževanja? Mi dodatna izobraževanja sploh koristijo? Kje se lahko vključim v proces neformalnega izobraževanja? To so le nekatera izmed vprašanj, ki se mladim porajajo, ko jih kdo vpraša, kaj vedo o formalnem in neformalnem izobraževanju.

Jesen, ko se dnevi krajšajo, je kot nalašč za pridobivanje novih znanj, zato vas Odbor za izobraževanje Zveze ŠKIS vabi na projekt, ki ga letos prireja prvič. Dve zaporedni sredi v mesecu oktobru za vas pripravlja Tehnično akademijo. Prva bo 12. oktobra, druga pa teden kasneje, 19. oktobra. Sestavljena bo iz dveh sklopov, ki vam bosta nudila poznavanje osnov oblikovanja v Adobe Illustratorju in upravljanja orodja Excel. Delavnici bosta potekali v popoldanskem času, od 17. do 20. ure, na Fakulteti za upravo v Ljubljani. Razdeljeni bosta na dva dela, pri katerih bo za vse prijavljene udeležba obvezna. Pri prijavi bodite pozorni, da se prijavite samo na en sklop delavnic, saj bosta delavnici potekali vzporedno. Prijave bodo odprte od 28. septembra do 5. oktobra oziroma do zapolnitve prostih mest. Rok za morebitne odjave bo 9. oktober. 

Prijave na delavnice

Prijave na delavnice se bodo odprle v sredo, 28. septembra 2016, ob 20. uri, ko bomo na spletni strani objavili povezavo do prijavnega obrazca, odprte pa bodo do 5. oktobra oziroma do zapolnitve prostih mest. Vaša prijava bo zaključena, ko boste v prijavi naveden e-naslov prejeli potrditev. V primeru prevelikega števila prijav bomo upoštevali časovni žig oddaje prijave, če pa bo potrebno, bomo omejili število udeležencev s posameznega študentskega kluba na 3 udeležence s kluba.

Od delavnice se lahko odjavite do najkasneje 9. oktobra do 20. ure na naslovu tina.soln [at] skis-zveza.si.

Cena delavnic

Vse delavnice so za aktiviste študentski klubov in Zveze ŠKIS brezplačne. V primeru neudeležbe na delavnici/delu delavnice ali prepozne odjave bo potrebno kriti stroške delavnice v višini 20 € na manjkajočega aktivista na delavnici. 

Urnik tehnične akademije

  12. oktober 2016 19. oktober 2016
17.00 – 20.00 Adobe Illustrator 1. del 
(3 ure)

Adobe Illustrator 2. del

(3 ure)

17.00 – 20.00

Excel Osnovni

(3 ure)

Excel Napredni

(3 ure)

 

Delavnica Adobe Illustrator

Adobe Illustrator je eden najbolj razširjenih programov za pripravo različnih kreativnih grafik in uresničevanje kreativnih idej. Na delavnici se bomo spoznali z osnovami oblikovanja. Preko osnovnih korakov se bomo podali v zahtevnejši oblikovalski svet. Ugotovili bomo, da je Adobe Illustrator nepogrešljiv pripomoček za uspešno delo na študentskih klubov.

Delavnica Excel

Vsak večji projekt in tudi delo na faksu zahteva računanje, analizo podatkov, izdelavo tabel ter uporabo različnih funkcij za analiziranje in računanje, ki jih nudi program Excel. Na delavnici boste spoznali, kako smiselno organizirati veliko količino podatkov, z njimi računati, jih analizirati in primerjati. Z uporabo ustreznih funkcij boste pri izračunih in analizah prihranili veliko časa. Hitro in enostavno boste izdelali grafikone, hkrati pa boste presenečeni nad praktično uporabo ostalih tabel pri analiziranju podatkov.

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na naslovu izobrazevanje [at] skis-zveza.si.

Se vidimo na izobraževanjih!

Odbor za izobraževanje Zveze ŠKIS

Sreda, 23 Marec 2016 07:33

Aprila vabljeni na Škisovo akademijo

Odbor za izobraževanje Zveze ŠKIS  v aprilu pripravlja izobraževalni dan, Aprilsko Škisovo akademijo. Potekala bo v soboto, 16. aprila 2016, od 9.00 do 18.30 na Srednji gradbeni, geodetski in okoljevarstveni šoli (SGGOŠ) Ljubljana. Delavnice bodo potekale v različnih tematikah, poleg pa bo potekala še delavnica v sodelovanju z Mednarodnim odborom Zveze ŠKIS. Vzporedno bo potekala tudi Dijaška akademija, kamor so vabljeni dijaki in mentorji dijaških sekcij.

Skisovaakademija

Ponedeljek, 07 Marec 2016 20:18

Urgentna Škisova akademija

Zveza ŠKIS organizira izobraževalno popoldne z Urgentno Škisovo akademijo. Osrednji namen izobraževalnega popoldneva je predstaviti teme in procese, za katere se je izkazalo, da so za študentske klube težavni, ter študentskim klubom odgovoriti na vsa vprašanja in tako zmanjšati število nejasnosti v povezavi z oddajanjem letne dokumentacije na Študentsko organizacijo Slovenije, čemur bodo prilagojene tudi vsebine predavanj in delavnic. 

Sreda, 13 Januar 2016 19:18

IZOPOP 2016

Vstopili smo v novo leto, ki je čas za uresničitev novoletnih zaobljub, ki smo jih pisali v zadnjih dneh preteklega leta. Pri zaobljubi, da boste v letošnjem letu osvojili nova znanja in se več izobraževali na neformalnih področjih, vam bo tudi letos pomagal Odbor za izobraževanje Zveze ŠKIS. Od 20. januarja do 13. aprila namreč pripravlja Škisove izobraževalne popoldneve, znane kot IZOPOP.

Sreda, 16 December 2015 11:28

Izobraževanje kot način življenja

Popotovanje po neformalnem izobraževanju

Tokrat se bomo po vzrokih za neformalno izobraževanje sprehodili po drugačni poti. Pri tem nam bodo pomagali različni citati in reki, ki so jih izustili veliki ljudje preteklosti.

coaching 21 20150402 1634456541

Med 9. in 16. marcem je na Bledu potekal že tretji Trening za trenerje Zveze ŠKIS. Zveza je v bazen trenerjev sprejela 6 mladih aktivistov.

Neformalno pridobivanje znanja in spretnosti je v svetu, kjer delodajalci od mladih iskalcev zaposlitve pričakujejo vedno več, ena izmed najpomembnejših oblik učenja in pridobivanja znanja. Poglabljanje, obnavljanje in razširjanje znanja, ki sicer ni ovrednoteno z veljavno listino, v današnjih časih pridobiva vedno večjo vrednost in je bistvenega pomena za poklicno ter osebnostno rast in razvoj.

Petek, 23 Januar 2015 07:13

Razpis za udeležence iTT

Razpis za udeležence Mednarodnega treninga za trenerje iTT v organizaciji Zveze ŠKIS

1. Predmet razpisa

Zveza ŠKIS želi širiti bazen trenerjev, ki na kakovosten način podaja strokovno znanje v obliki neformalnega učenja za potrebe Zveze ŠKIS. S tem namenom organizira že tretje usposabljanje za trenerje našega bazena trenerjev, ki pa bo tokrat mednarodno obarvan, saj se nam bodo pridružili partnerji iz Belgije, Črne gore in Srbije. Potekal bo temu primerno v angleškem jeziku.

Kaj je iTT?

Odbor za izobraževanje Zveze ŠKIS bo med 9. in 16. marcem 2015 šestim mladim potencialom omogočil, da kot udeleženci sodelujejo na tem projektu in postanejo trenerji zveze ŠKIS 2015. Vse zainteresirane vabimo, da se odzovejo povabilu.

2. Pogoji

Vsak zainteresirani mora izpolniti prijavnico v priponki ter jo poslati na e­mail naslov: izobrazevanje@skis­-zveza.si. Rok prijave je 8. februar 2015 do polnoči. Prijavljeni mora soglašati z vsemi pogoji tega razpisa, saj bo v primeru, da bo izbran za trenerja, povabljen k podpisu dogovora z Zvezo ŠKIS. Nujno je, da udeleženec tekoče komunicira v angleškem jeziku.

Zveza ŠKIS trenerju nudi:

● začetno brezplačno usposabljanje na treningu trenerjev;
● dodatna brezplačna izobraževanja in usposabljanja na narodni in mednarodni ravni, ki bodo trenerju pomagala pri nagrajevanju svojega strokovnega in metodičnega znanja;
● strokovno podporo pri izvajanju izobraževanj;
● plačilo za izvajanje izobraževanj;
● referenco za (nadaljnje) delo;
● izgradnjo portfelja trenerja;
● posredovanje dela;
● nabiranje izkušenj in širjenje socialne mreže.

Zahteve do trenerjev in pogoji za prijavo na ŠKIS­ov trening trenerjev:

● biti motivirani in pripravljeni razvijati svoje trenerske kompetence;

● imeti izkušnje na področju študentskega organiziranja in/ali dela z mladimi ter po
● možnosti študentskimi klubi; odgovorno sodelovati in biti navzoči pri zastavljenem
projektu v vseh fazah projekta;
● soglašati z vsemi pogoji, ki so zapisani v Poslovniku Odbora za izobraževanje Zveze študentskih klubov Slovenije in Sveta študentskih organizacij lokalnih skupnosti in Prilogi št. 1 tega poslovnika dosegljivima na naši spletni strani, saj bodo v primeru, da bodo izbrani za trenerja, povabljeni k podpisu dogovora z Zvezo ŠKIS.

3. Izbor in dodatna vprašanja

Izbrani kandidati, ki bodo povabljeni na trening trenerjev, bodo o morebitnem razgovoru obveščeni do 15. februarja 2015. 

Za kakršna koli dodatna vprašanja smo na voljo na izobrazevanje@skis-­zveza.si.

 

Odbor za izobraževanje zveze ŠKIS

Torek, 13 Januar 2015 13:33

IZOPOP 2015

Od 28. januarja do 15. aprila bodo potekali ŠKIS-ovi izobraževalni popoldnevi oziroma IZOPOP 2015, ŠKIS-ov tradicionalni projekt. Letošnji IZOPOP sestavlja 6 delavnic z uporabnimi vsebinami tako za delo na Zvezi ŠKIS, kot tudi za delo na študentskih klubih. Delavnice se bodo izvajale ob sredah v Ljubljani ob 17.00 uri. Prijave za posamezno delavnico se bodo odprle 14 dni pred njeno izvedbo, časa za prijavo oziroma odjavo od delavnice pa bo 11 dni.

No events