facebook mail
Prijava za klube
Zveza Škis - študentski klubi Slovenije - Sporočila za javnost

Ljubljana, 6. 9. 2017 – Ob koncu tedna bo Stritarjeva ulica napolnjena z učbeniki, delovnimi zvezki in drugo rabljeno srednješolsko literaturo, ki bo marsikatero družino in dijake razbremenila stroškov obveznih nakupov na začetku novega šolskega leta. Sejem rabljenih učbenikov Zveze ŠKIS bo letos potekal 8. septembra od 13. do 18. ure in 9. septembra od 9. in 14. ure

Ljubljana, 28. 8. 2017 – Zveza ŠKIS že več kot deset let ponuja možnost nakupa rabljenih šolskih učbenikov in delovnih zvezkov. Sejem rabljenih učbenikov pa dijakom ponuja še več – pridobitev pomembnih informacij iz prve roke glede študija in pester glasbeno-kulturni program. Letošnji sejem bo potekal na spremenjeni lokaciji, in sicer na Stritarjevi ulici v Ljubljani, od 8. do 9. septembra 2017.

Torek, 01 Avgust 2017 12:00

Gremo Škisat na Šmarno goro!

Ljubljana, 1. avgust 2018 - Športno obarvan projekt Zveze ŠKIS »Gremo Škisat na Šmarno goro«, ki je potekal v mesecu juniju, se je zaključil. Osem klubov in 70 posameznikov je tekmovalo v različnih kategorijah, zmagovalce pa že čakajo lepe nagrade.

Šmarna gora je bila v juniju oblegana s študenti, ki so se prišli rekreirat na vrh 669 m visokega osamelca in ga poskusili osvojiti čim večkrat. Tekmovanje je bilo primarno namenjeno študentskim klubom, sodelovali pa so tudi posamezniki. Nekateri so hodili na vrh ob najvišjih temperaturah, drugi ponoči, tretji so na vrhu opazovali sončni vzhod, nekateri pa so imeli toliko energije, da so se povzpeli na Šmarno goro tudi večkrat na dan. Cel mesec je tudi potekalo tekmovanje med klubi in posamezniki – zmago si je priboril Klub študentov občin Postojna in Pivka iz Primorske regije.

Zmagovalce v številu pohodov na Šmarno goro in najlepšo ter najbolj kreativno fotografijo že čakajo lepe in praktične nagrade – od dvodnevnega paketa za dva v Bohinju, soteskanja, monster rolerja in ostale praktične nagrade. Čeprav se je tekmovanje zaključilo, upamo, da udeleženci ne bodo opustili tovrstnega športnega podviga in pridno nadaljevali z obiski Šmarne gore. Zmagovalci so namreč vsi – če ne drugega, so dobili vsaj kondicijo, ki jo je potrebno vzdrževati.
Za vse dodatne informacije spremljajte Facebook profil in spletno stran Zveze ŠKIS.

Ljubljana – 2. 6. 2017 - Današnji petek je bil za osnovnošolce ljubljanske Osnovne šole Ledina nadvse poseben dan. Že res, da se vsi že veselijo zasluženih poletnih počitnic, vendar so se danes k pouku odpravili z velikimi nasmeški na obrazu, saj so vedeli, da jih na prvi junijski petek čakajo posebni obiski. V hram znanja, kjer se že več kot 150 let izobražujejo ljubljanski otroci, so na obisk prišli organizatorji največje tržnice pri nas. Tiste tržnice, kjer vas namesto branjevk s solato za stojnicami pričakajo nasmejani študentje, ki z navdušenjem predstavljajo lokalne specialitete vseh koncev Slovenije, v večernih urah pa se pred prihajajočimi izpitnimi obveznostmi s prijatelji še zadnjič sprostijo ob zvokih največjih imen slovenske in tuje glasbene scene. Govorimo seveda o Škisovi tržnici!

Četrtek, 01 Junij 2017 14:52

Gremo Škisat na Šmarno goro!

Šmarno goro prepletajo številne poti in steze, ki pripeljejo planince, izletnike, rekreativce in druge ljubitelje narave na vrh s čudovitim razgledom po bližnji in daljni okolici. 669 m visok osamelec sredi Ljubljane pa ne bo več tako osamljen, saj se bodo v mesecu juniju nanj povzpeli tudi nadobudni študenti. Tekmovanje Gremo Škisat na Šmarno goro, ki ga organizira Zveza ŠKIS, se bo pričelo 1. junija in zaključilo 29. junija 2017 z zadnjim skupinskim vzponom na vrh.

Sreda, 08 Marec 2017 12:02

S prostovoljstvom po svetu

Ljubljana – Včeraj je v STA Travel Cafe potekalo predavanje S prostovoljstvom po svetu, ki ga je organiziral Mednarodni odbor Zveze ŠKIS. Na dogodku so se predstavili štirje mladi popotniki, ki so si v poplavi možnosti, ki jih ponuja današnje življenje, vzeli čas in odšli v tujino po nove izkušnje in dogodivščine.

Sreda, 01 Marec 2017 16:42

Začetek natečaja Škisova štorklja

Ljubljana, 1. marec 2017 – Z današnjim se začenja že dvanajsti projekt Škisova štorklja, namenjen študentskim družinam. Prvi del projekta, ki bo trajal od 1. do 17. marca, predstavlja natečaj risbic in drugih likovnih izdelkov, drug del pa se bo odvijal 23. marca, ko bo potekala razstava prejetih izdelkov v vrtcu v Rožni dolini. Na ta dan bodo za otroke potekale delavnice in zabava s čarodejem Tonijem, mamice pa se bodo sproščale ob zvokih gongov.

Četrtek, 01 December 2016 09:27

Rdeče pentlje bodo danes nosili tudi študenti

Ljubljana, 1. 12. 2016 – 1. december je dan, ko lahko z nošenjem rdeče pentlje izrazimo svoje zavedanje o prisotnosti aidsa in solidarnost ter podporo okuženim. Ob svetovnem dnevu boja proti aidsu bodo tudi letos študenti, ki delujejo v študentskih klubih po vsej Sloveniji, svojo podporo obolelim izkazali z opozarjanjem in ozaveščanjem o problematiki spolnih bolezni.

Ljubljana, 2. 11. 2016 - V soboto, 29. oktobra 2016, so predstavniki študentskih klubov Slovenije izvolili novo vodstvo svoje krovne organizacije. Po dveh letih vodenja se je od svoje funkcije poslovila Špela Oset iz Celja, in jo predala Primorki Patriciji Premrov, večletni aktivistki Zveze ŠKIS in nekdanji vodji Odbora za izobraževanje. Podpore pa predstavniki študentskih klubov niso izkazali le novemu vodstvu, temveč tudi novemu članu Zveze ŠKIS, Klubu zamejskih študentov, ki se je javnosti sicer predstavil že na letošnji Škisovi tržnici.

Ob koncu tedna bo Trg francoske revolucije napolnjen z učbeniki, delovnimi zvezki in drugo rabljeno srednješolsko literaturo, ki bo marsikatero družino in dijake razbremenila stroškov obveznih nakupov na začetku novega šolskega leta. Zaradi pričakovane dobre udeležbe bo prodajnih stojnic letos več. Sejem rabljenih učbenikov bo potekal 1. in 2. septembra od 13. do 18. ure, vsak prodajalec pa se bo moral na dan dogodka prijaviti na info točki Zveze ŠKIS.

stran 1 od 7

FOTO utrinki