facebook mail
Prijava za klube
Prijava za klube
Zveza Škis - študentski klubi Slovenije - Sporočila za javnost

Ljubljana, 20. marec -  Zveza študentskih klubov Slovenije med 11. in 12. aprilom 2012 organizira projekt Škisovi dnevi zdravega življenja, kjer bodo študentom ponudili z zdravim zajtrkom v Rožni dolini ter jim namenili nekaj ur zdravega življenja v obliki vodene vadbe Zumba, Tibetanskih vaj in pohoda na Rožnik.

Ljubljana, 12. marec -  Zveza študentskih klubov Slovenije je med 9. in 11. marcem organizirala intenzivni trodnevni izobraževalni seminar za študentske klube, ki je obsegal predvsem področja računovodstva, projektnega dela, vodenja klubov in tudi druženje. Seminarja na Debelem Rtiču se je udeležilo čez 60 aktivistov iz skupno 15 klubov.

Četrtek, 08 Marec 2012 09:48

Zveza ŠKIS ob dnevu žena podarja tulipane

Ljubljana, 8. marec -  Zveza študentskih klubov Slovenije že tradicionalno vsako leto ženam na ljubljanskih ulicah podarja tulipane s posvetilom ter jim na ta način z malenkostjo polepša dan. Ker se Zveza ŠKIS zaveda pomena majhnih in iskrenih gest, so ob dnevu žena razdelili več kot 200 tulipanov, katerih so se prejemnice izjemno razveselile.

Ljubljana, 23. februar – Zveza ŠKIS in Klub koroških študentov pripravljata enega največjih spektaklov na snegu Vsi na ŠKIs, in sicer 25. februarja na Smučišču Kope. Dogodek se bo pričel s tečaji smučanja in deskanja, nadaljeval s tekmo študentskih klubov, zvečer pa bo potekal koncertni del, kjer bodo nastopili Tabu, Parni valjak, Monika Pučelj, Ansambel Stil in DJ Ney. Organizatorja pričakujeta približno 400 tekmovalcev in 3000 obiskovalcev večernega dela.

Ljubljana, 22. februar – Zveza ŠKIS in Klub koroških študentov pripravljata enega največjih spektaklov na snegu Vsi na ŠKIs, in sicer 25. februarja na Smučišču Kope. Dogodek se bo pričel s tečaji smučanja in deskanja, nadaljeval s tekmo študentskih klubov, zvečer pa bo potekal koncertni del, kjer bodo nastopili Tabu, Parni valjak, Monika Pučelj, Ansambel Stil in DJ Ney. Organizatorja pričakujeta približno 400 tekmovalcev in 3000 obiskovalcev večernega dela.

Ljubljana, 25. januar – Zveza študentskih klubov Slovenije je v okviru Odbora za dijake pripravila že drugi  »Dijaški boomerang«, ki je potekal od 4. do 5. februarja v Velenju. Tokrat se ga je udeležilo že kar 33 dijakov, ki so pridobili koristne informacije o tem, kako voditi dijaško sekcijo in organizirati projekte. Zvečer je za zabavo poskrbel domači Šaleški študentski klub.

Ljubljana, 25. januar – Zveza študentskih klubov Slovenije je v okviru Odbora za dijake pripravila prvi »Dijaški boomerang«, ki je potekal od 21. do 22. januarja na Ptuju. Ideja, ki je prišla s strani dijakov samih, je odlično zaživela, saj se je projekta udeležili več kot 22 dijakov. Zaradi povečanega obsega zanimanja dijaških sekcij študentskih klubov, bo med 4. in 5. februarjem »Dijaški boomerang« potekal drugič.

Ljubljana, 21. december – Skupščina Študentske organizacije Slovenije, je v ponedeljek, 19. 12. 2011, na 20. Skupščini Študentske organizacije Slovenije potrdila sprejetje nove Študentske ustave, pravilnika o nadzorni komisiji in razsodišču ŠOS, ter izvolitev predsednika Mitjo Urbanca in generalnega sekretarja Aleksandra Jovanovića. Svet ŠOLS kot ena izmed štirih entitet ŠOS podpira sprejetje nove Študentske ustave in izvolitev obeh predstavnikov.

Ljubljana, 24. november 2011 – Zveza študentskih klubov Slovenije se vsebinsko pridružuje izpostavljeni problematiki visokega šolstva s strani Mi smo Univerza, vendar pa pri delovanju ostaja zgolj na ravni dialoga.

Ljubljana, 16. november 2011 – V soboto, 19. 11. 2011 ob 14:00, bo na Bledu potekala 38. redna skupščina Sveta študentskih organizacij lokalnih skupnosti in Zveze ŠKIS, kjer bodo svetniki posameznih študentskih klubov volili novo vodstvo Zveze ŠKIS, obenem pa se obeta tudi priključitev novega kluba, Kluba študentov Ruš, Selnice in Lovrenca.

No events

 

FOTO utrinki