facebook mail
Prijava za klube

Organiziranost

Organigram skis

Svet študentskih organizacij lokalnih skupnosti (Svet ŠOLS) predstavlja enega od štirih stebrov Študentske organizacije Slovenije (ŠOS), stanovske organizacije vseh slovenskih študentov, ki se kot taka zavzema za uresničevanje interesov več kot 100.000 študentov slovenskih fakultet, akademij, visokih in višjih strokovnih šol ter visokošolskih zavodov v tujini.

Ostale tri stebre predstavljajo Študentska organizacija Univerze v Ljubljani (ŠOU LJ), Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) in Študentska organizacija Univerze na Primorskem (ŠOUP).

Svet ŠOLS predstavlja in zastopa interese študentskih organizacij lokalnih skupnosti, kot je opredeljeno v Študentski ustavi. Vsaka ŠOLS ima v Svetu ŠOLS enega svetnika.

Zveza ŠKIS kot krovna organizacija študentskih klubov združuje več kot 50 % ŠOLS. Znotraj Škisove družine tako deluje 51 rednih članic oziroma klubov s statusom ŠOLS ter 6 pridruženih članic. Posamezni študentski klubi delujejo v okviru 02 regije, 03 regije, gorenjske regije, dolenjske regije, primorske regije ter osrednje regije.

Najvišji organ Zveze ŠKIS je Svet Zveze ŠKIS, ki ga sestavljajo vsi svetniki rednih članic Zveze (članic s statusom ŠOLS). Svet zveze ŠKIS predstavlja in zastopa interese članov Zveze ter študentskih organizacij lokalnih skupnosti.

Struktura Zveze ŠKIS

Organiziranost Zveze ŠKIS se deli na politični in operativni del. V politični del, ki se ukvarja z mladinsko politiko sociale, kulture, športa, visokega šolstva, izobraževanjem aktivistov ter notranjimi in zunanjimi razmerji, spadajo štirje organi Zveze:

- Svet Zveze ŠKIS kot najvišji organ Zveze in predstavniško telo ŠOLS,

Varnostni svet.

Organ operativnega dela, ki se ukvarja zlasti z informiranjem, podporo in pomočjo organom in članom Zveze ter izvedbo samostojnih projektov, je Upravni odbor.

Znotraj Glavnega odbora delujejo naslednje skupine:

Odbor za socialo in zdravstvo,
Odbor za visoko šolstvo,
Mednarodni odbor,
Odbor za dijake,
Odbor za izobraževanje in
Skupina za pravno pomoč.

17. novembra ŠOS obeležuje Mednarodni da…

17.11.2017 - Novice

17. novembra obeležujemo mednarodni dan študentov, na dan, ko so se če&sc...

Preberi več

Erasmus Networking Night: Sharing is car…