17. škisova štorklja – končno spet v živo!

Škisova štorklja je projekt, ki ga Zveza ŠKIS organizira za mlade študentske  družine in najmlajše bodoče Škisovce in Škisovke. Letos smo zaključili že 17. tradicionalno štorkljo! Prvi del projekta, likovni natečaj za najmlajše, se je zaključil v  četrtek, 31. 3. 2022. Najmlajši so nam do takrat poslali veliko umetnin na temo »Zakaj se imam rad?«. Umetnike in njihove starše smo na zaključni prireditvi v ponedeljek, 4. 4. 2022 v Viških vrtcih – enota Študentski domovi v Rožni dolini, pošteno nagradili. 

 

 

Prav tako smo na zaključnem dogodku družinice pogostili in za jim organizirali prijetno popoldne.  Najmlajši so se udeležili animirane predstave, kjer sta jih zabavali zanimivi Indijanki iz Zavoda Enostavno Prijatelji.

 

 

Ko so se otroci zabavali na predstavi, so se starši izobraževali na predavanju, ki ga je vodila ga. Mateja Petric z naslovom: »Otrok je uspešen, ko verjame in zaupa vase«. Po predstavi in predavanju smo si skupaj  ogledali razstavo otroških del in podelili bogate nagrade študentskim družinam. 

 

 

Tudi letos pa smo želeli, da so v naš projekt vključeni tudi študentski klubi in študentske družine iz celotne Slovenije. Zato smo zanje pripravili razpis za pridobitev darilnih paketov za študentske družine. Darilne pakete so dobili trije prijavljeni študentski klubi: Študentski klub GROŠ s projektom Groševe mamice in očki, Društvo novomeških študentov s projektom DNŠtorklja, ter Klub goriških študentov s projektom Mlade družinice.

 

 

Velika zahvala gre študentskim družinicam, ki so bile polne življenja, radosti in pripravljene skupaj graditi prijetno izkušnjo projekta 17. Škisove štorklje. Staršem se zahvaljujemo za sodelovanje, otrokom čestitamo za vse izjemne izdelke. Zaradi hvaležnosti in veselja, ki so ga družinice pokazale je bila Zveza ŠKIS ponovno nagrajena še z eno izkušnjo nepozabnega projekta.

 

 

Iz dna srca, pa se zahvaljujemo tudi našim sponzorjem, ki so obogatili izkušnjo družinic in vsem sodelujočim risali nasmehe na obraz. Pri izvedbi projekta in pripravi darilnih paketov so nam pomagali DM,  Odeja Škofja Loka, Otroška trgovina Hajdi.si, Zeleni dotik – Hemptouch, Beletrina, Planet zdravja, Okrepčevalnica Na jasi, Družinski park Stari vrh, Park Vurbek, Big Berry, Galex, Bankart, WOOP!, Singa in Citypark Ljubljana.

 

 

Projekt je sofinanciran s strani Urada RS za mladino in Mestne občine Ljubljana.

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKISin Facebooku @ZVEZA.SKIS