2. Škisova akademija uspešno zaključena

Minuli konec tedna je v Rušah pri Mariboru potekala 2. Škisova akademija, na kateri se je tokrat izobaževalo več kot 40 klubskih aktivistov. Mladi so si pridobivali znanja s področij učinkovitega komuniciranja, javnega nastopanja, prenosa znanja, informacijske tehnologije ter dijaških sekcij.

Tako je po 1. izjemno uspešni Škisovi akademiji aktiviste navdušila tudi 2. Škisova akademija, ki je potekala v obliki izobraževalnega vikenda med 13. in 14. aprilom 2013 v Rušah pri Mariboru. Izobraževalne tematike so se dotikale predvsem komuniciranja z najrazličnejšimi javnostmi študentskih klubov ter so bile na nek način nadgranja 1. Škisove akademije.


Tako so se imeli klubski aktivisti priložnost izobraževati na področju dijaških sekcij, ker so spoznavali aktualne uporabne pristope do dijakov, spoznali pa so tudi učinkovite rešitve pri obdelovanju velike količine in kompleksnosti podatkov na delavnici informacijske tehnologije oziroma administrativnih orodij. Na delavnici z naslovom Prenos znanja so se aktivisti osredotočili na napredek študentskih klubov ter kako izkoristiti potencial mladih za delovanje v študentskih klubih. Delavnica Javno nastopanje je bila tokrat ena izmed obsežnejših in je obsegala načine, kako se spopadati z javnim nastopanjem, premagati tremo ter učinkovito obvladati tudi neverbalne kode.

 

Po uspešnih izobraževanjih si Zveza ŠKIS želi nadaljevati s Škisovo akademijo ter delavnice še dodatno nadgraditi, da bodo kar se da uporabne za napredek študentskih klubov.

 

 

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKISin Facebooku @ZVEZA.SKIS