20 za 20: Klub ajdovskih študentov in dijakov obdaril OŠ Šturje

V ponedeljek, 29. maja, se je na Osnovni šoli Šturje odvijal prav poseben dogodek. V okviru projekta »20 za 20« je Klub ajdovskih študentov in dijakov (KAŠ) v sodelovanju z avtorjem projekta Markom Soršakom – Sokijem šoli podaril nov komplet bobnov, akustično kitaro in bas kitaro z ojačevalcem.

Projekt »20 za 20« je nastal ob 20-letnici Sokijeve bobnarske kariere v želji, da bi javnost opozoril na pomembnost kvalitetnega glasbenega izobraževanja med mladimi. S projektom želi osnovne šole širom Slovenije opremiti z glasbenimi inštrumenti in tako otrokom omogočiti prvi stik z aktivnim ustvarjanjem glasbe že v lokalnem okolju.

Klub ajdovskih študentov je želel denar za nakup glasbil zbrati z organizacijo pustovanja v Ajdovščini, ki pa je bilo zaradi slabega vremena žal odpovedano. Navkljub vsem preprekam je KAŠ denar zbral in na ponedeljkovi prireditvi, ki so jo popestrile glasbene točke šturskih učencev, skupaj s Sokijem učencem OŠ Šturje podaril inštrumente in jim tako omogočil boljše razmere za razvijanje mladih glasbenih upov. KAŠ komaj čaka, da se bodo novonastali bendi dokazali na KAŠ-evih odrskih deskah.

KAŠ

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKIS