360°: Mesečnik ŠOS

Študentska organizacija Slovenije je pripravila svežo številko mesečnika 360 stopinj, kjer največ pozornosti namenja aktualnim temam ob začetku šolskega in študijskega leta. Tako boste izvedeli vse o štipendijah, prevozih in bivanju ter si obenem lahko prebrali še obilo zanimivih tem. Zveza ŠKIS v svojem prispevku predstavlja namen študentskih klubov, splošne aktivnosti ter študente in dijake ob začetku šolskega ter študijskega leta vabi k včlanitvi v lokalni študentski klub.

Osrednjo temo septembrske številke 360 stopinj je Študentska organizacija Slovenije namenila štipendijam – državnim, Zoisovim in kadrovskim. Na enem mestu so tako zbrali vse potrebne informacije o državnih štipendijah, kaj so prednosti in pomanjkljivosti kadrovskih štipendij ter kako dobro jih študenti sploh poznajo. Izvedeli boste, kako pridobiti oziroma obdržati Zoisovo štipendijo, opozarjajo pa tudi na pomanjkljivosti trenutne zakonodaje. Za vse, ki še niste našli študentske sobe ali stanovanja, pišejo o podrobnostih, na katere bodite še posebej pozorni pri urejanju bivanja pri zasebnikih. Razpisali so se o subvenciji za prevoz, ki je po novem namenjena vsem dijakom in študentom, ne glede na gmotni položaj. Ponovno opozarjajo na začetek predvpisa za subvencionirano študentsko prehrano in vas že zdaj vabijo na jesensko konferenco o visokem šolstvu. V zadnjem delu novičnika pa so v želji, da poletje le še ne bi prehitro minilo, nanizali utrinke s poletnega študentskega dogajanja po Sloveniji. Prijetno branje!

Novičnik si lahko preberete tukaj.