5. Dijaška nacionalna konferenca: Imamo s(r)anje, želimo znanje!

Danes se začenja 5. Dijaška nacionalna konferenca, tokrat s pomenljivim naslovom Imamo s(r)anje, želimo znanje!, katere soorganizator je tudi Zveza ŠKIS. Konferenca bo potekala v Ljubljani do nedelje, 24. marca 2013.

 

Zveza ŠKIS je skupaj Dijaško organizacijo Slovenije in  ostalimi entitetami, ki so aktivne na področju dijaškega organiziranja tokrat  pripravila vsebinsko še pestrejši in bolj bogat program Dijaške nacionalne konference kot prejšnja leta. 30 vedoželjnih dijakov se bo imelo tako priložnost spoznati s sovrstniki ter pridobiti ogromno novih uporabnih znanj.

Tako v DOS-u kot tudi na Zvezi ŠKIS se zavedamo splošno veljavnega prepričanja o preveliki pasivnosti mladih, sami pa želimo pokazati ravno nasprotno. Dijaki želijo biti aktivni državljani in pokazati, da jim ni vseeno za prihodnost.

Program konference tako sestavlja veliko zelo zanimivih delavnicter predavanj, s katerimi bodo dijaki pridobili vrsto novih in uporabnih znanj, ki jim bodo koristila pri nadaljnjem izobraževanju, iskanju zaposlitve in življenju na sploh.

In kakšne bodo te delavnice in predavanja?

Mag. Nina Simić bo predstavila veščine javnega nastopanja na delavnici z naslovom Naj te ne bo sram, pokaži se! Kaj je t. i. Elevator pitch in kako pripraviti dobro kratko osebno predstavitev bodo udeležencem pojasnili predstavniki Kariernih centrov Univerze v Ljubljani, iz gibanja Še vedno vozim, vendar ne hodim pa bodo povedali več o varnosti v cestnem prometu.

Priznani predavatelj dr. David Đukić bo dijakom razkril tehnike pogajanj, čaka pa jih tudi simulacija pogajanj vlade in socialnih partnerjev, več o projektnem managementu pa jim bo predstavil Žan Delopst. V Socialnem inkubatorju pa so pripravili delavnico z naslovom Navdihujoče podjetništvo: podjetništvo, ki spreminja svet na bolje.

DOS, Odbor za dijake Zveze ŠKIS, DSL in DSM želimo z Dijaško nacionalno konferenco spodbuditi dijake k aktivnejšemu delovanju v šolskih klopeh, prav tako pri ostalih šolskih in obšolskih dejavnostih. Dijaška nacionalna konferenca je hkrati tudi spodbuda dijakom za sodelovanje pri vseh pomembnih vprašanjih na lokalni in nacionalni ravni.

Alen Hliš, predsednik Dijaške organizacije Slovenije: »Veseli nas, da je zanimanja za obisk konference vsako leto veliko in da dijaki projekt prepoznajo kot naložbo v njihovo prihodnost. Letošnji program je pester in priznani izvajalci bodo lahko dijakom posredovali veliko uporabnega znanja.«

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKISin Facebooku @ZVEZA.SKIS