Academia nudi finančno pomoč študentom za ugodnejši študij

Academia v študijskem letu 2015/2016 v štipendijski sklad namenja 290.000 EUR kot pomoč študentom za ugodnejši študij. V tem študijskem letu bosta za ceno ene šolnine lahko študirala kar dva študenta.

Današnja družba se je znašla v času, ko namenimo premalo posluha drugim, v času ko smo vsak dan bolj primorani gledati na sebe in svoje lastno preživetje. Na žalost se v teh včasih tudi študenti vedno pogosteje znajdejo v stiski in zato potrebujejo pomoč pri vključevanju v procese pridobivanja znanj in veščin, ki vplivajo na dvig njihove zaposljivosti in ustvarjanja družbenega dobra na vseh področjih.

Temu poslanstvu sledijo tudi v Academii. Svojim študentom skušajo pomagati in jih razumejo, ko jim povedo, da jim za študij primanjkuje denarnih sredstev. Zato so v letu 2015 ustanovili Štipendijski sklad Academia v katerega so za študijsko leto 2015/2016 namenili 290.000 EUR. S tem želijo približati možnost študija tistim, ki si zaradi omejenih finančnih sredstev ali celo brezposelnosti investicije v študij ne morejo privoščiti.

V študijskem letu 2015/2016 bosta za ceno ene šolnine na Višji strokovni šoli Academia tako lahko študirala dva študenta. Pogoj za pridobitev štipendije je, da se na študijski program Višje strokovne šole Academia vpišete skupaj s prijateljem, sodelavcem ali sorodnikom. Academia bo ob vpisu obema priznala štipendijo v višini 50% šolnine v prvem letu študija. Za več informacij pa ste vabljeni k obisku njihove spletne strani www.academia.si.

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKISin Facebooku @ZVEZA.SKIS