10953929 844123832303564 2616574561310138924 n

ALTERNATIVE: Platforma alternativne ekonomije

Gibanje za dostojno delo in socialno družbo je združilo moči s kavarno Pritličje v njihovih že uveljavljenih predavanjih ALTERNATIVE. Tokrat o platformah alternativne ekonomije skozi prizmo Centra alternativne in avtonomne produkcije ter projekta Tkalka.

Vsak mesec bodo Alternative presenečale z zanimivimi, drugačnimi, inovativnimi praksami v Sloveniji. S predstavitvijo dobrih praks želijo ustvarjalci spodbuditi obiskovalce k aktivnemu soustvarjanju družbe, predstavljeni projekti pa bodo pravi navdih za to!

Aprilske Alternative bodo do obisti preučile Center alternativne in avtonomne produkcije (CAAP), kot primer dobre prakse platforme za razvojne programe v lokalnem okolju. CAAP ustvarja in sooblikuje podporno okolje za socialno podjetništvo in družbeno inoviranje, hkrati pa se dotika tematik zaposlovanja, delovanja, razmišljanja v lokalnih skupnostih in lokalnem okolju.

Poleg CAAPa bo posebej predstavljen tudi projekt Tkalka – alternativna poslovna stavba v osrčju Maribora, ki je svoja vrata odprla poleti 2014.

Gostji tokratnih Alternativ bosta srčni in kreativni Karolina Babič in Petra Jurič.

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKISin Facebooku @ZVEZA.SKIS