fb

Better Together – Skupaj boljši

Letošnje poletje bomo na Mednarodnem odboru Zveze ŠKIS zaključili v slogu medkulturnega razumevanja in učenja o razlikah in podobnostih med različnimi kulturami. Med 24. in 26. avgustom 2014 vas vabimo na tridnevni projekt Better Together (Skupaj boljši), ki se bo odvijal v hostlu Celica.

Naš namen je, da skupaj z vami spoznavamo nove kulture, razmišljamo o pomenu mobilnosti mladih in preverimo, kakšne so možnosti mladih za učenje in usposabljanje v tujini.

Od nedelje do torka boste imeli priložnost obiskati priložnostno fotografsko razstavo Davida Sotoce, ki prikazuje odseve Slovenije in regije skozi oči tujca ter upodablja tradicije in običaje skozi fotografijo poslikanih teles, ki so delo Busre Sentepe. Ponedeljek in torek bosta namenjena različnim ustvarjalnim delavnicam, v torek popoldne pa ste posebej povabljeni na kulturni bazar, ki ga v sodelovanju s tujimi prostovoljci in študenti v Sloveniji organiziramo v hostlu Celica.

Zaradi omejenega števila mest vas vabimo, da se na delavnice prijavite do 22.8.2014 na e-mail: internationalboard@skis-zveza.si, preko katerega smo vam na voljo tudi z več informacijami.

PROGRAM PRIREDITVE:

nedelja, 24. avgust 2014
19.00 odprtje fotografske razstave Davida Sotoce
19.30 druženje v hostlu Celica

ponedeljek, 25. avgust 2014
12.00 delavnica izdelave oblačil iz recikliranih materialov
16.00 delavnica body paintinga
20.00 predstavitev popoldanskih kreacij

torek, 26. avgust 2014
10.00 delavnica o mobilnosti mladih
11.00 predavanje o Evropski prostovoljni službi
13.00 fotografska delavnica

* V ponedeljek in torek bo odprta tudi info-točka z informacijami o izmenjavah, EVS-ju, oblikah mobilnosti ipd.

Vabljeni!