Screen Shot 2013-04-21 at 9.15.18 AM

Bodi Evroštudent!

Na kaj najprej pomisliš ob besedi Evroštudent? Morda na mladega popotnika, ki v iskanju novega znanja prestopa meje neznanega in se odpravi v širni svet? Morda na povprečnega evropskega študenta, obremenjenega s skrbmi kot so vse dražji študij, napori ob bolonjski reformi, krčenje pravic in varčevanje na mladih? Ali kaj tretjega … Vsekakor zanimiva igra asociacij, kjer ni pravilnih in napačnih odgovorov, vsekakor pa se Evroštudent pri nas povezuje z nečim, del česar lahko postaneš tudi ti. Sodeluješ pri Evroštudentu in tudi sam postaneš del tega, zato tudi slogan »Bodi Evroštudent!«

Še vedno ne veš čisto točno, za kaj gre?

Evroštudent je v prvi vrsti raziskava o študijskih razmerah, socialnem položaju in mobilnosti študentov. Smo tvojo pozornost izgubili pri besedi »raziskava«? Vseeno, beri dalje, se splača. Najboljše pride vedno na koncu – Bogate nagrade! Tako, pa jo imamo – tvojo pozornost.

Evroštudent je torej raziskava, v kateri sodelujejo študenti 30 držav širšega evropskega visokošolskega prostora. V Sloveniji jo ob sodelovanju Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, izvajamo prav na Študentski organizaciji Slovenije. Z raziskavo želimo namreč pridobiti dragocene podatke o položaju študentov, na podlagi katerih si bomo potem prizadevali za izboljšanje študentskega življenja in pravic slovenskih študentov. Ker gre za skupno, torej evropsko, raziskavo, so rezultati med seboj primerljivi, kar nam omogoča razumevanje razmer v drugih državah, primerjanje in usklajevanje evropskih politik, ki se dotikajo študentov.

Sodeluje lahko vsak!

Da bi uspešno izvedli raziskavo, seveda potrebujemo čim večji vzorec študentov, zato je prav vsak študent vabljen k sodelovanju. Med aprilom in junijem bo potekalo spletno anketiranje slovenskih študentov. Povezavo na anketo najdeš na spletni strani www.eurostudent-2013.si, prav tako pa tudi veliko informacij, ki jih kot pravi Evroštudent potrebuješ: o študiju, študentskih pravicah, možnosti mednarodnih izmenjav … Sproti pa te bomo obveščali tudi o drugih študentsko-aktualnih zadevah.

Screen Shot 2013-04-21 at 9.15.29 AM

Seveda pa se lahko Evroštudentu pridružiš tudi na Facebooku.

Sodeluj in odpotuj!

Screen Shot 2013-04-21 at 9.14.03 AM

Se tudi tebi zima zdi predolga in že nestrpno pričakuješ počitnice? S sodelovanjem v raziskavi Evroštudent sodeluješ tudi v nagradni igri. Več kot 1500 privlačnih nagrad že čaka na naše Evroštudente. Najbolj mikaven pa je zagotovo darilni bon v vrednosti kar 500!! evrov za potovanja ali druge popotniške pripomočke z agencijo STA potovanja! Le hitro reši anketo in rezerviraj letalske vozovnice, hostle, turistične oglede ali druge popotniške dragulje pri agenciji STA potovanja. Morda pa 500 evrov čaka prav nate!

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKISin Facebooku @ZVEZA.SKIS