Božično darilo DOS

DOS je danes objavil dobrodelni razpis Božično darilo DOS, s katerim želijo v prednovoletnem času polepšali praznike vsaj nekaterim socialno ogroženim dijakom in njihovim družinam.

V zadnjem času smo bili priča spremembam, ki zmanjšujejo pravice dijakov. Tako Zakon o šolski prehrani, ki je dijakom zmanjšal subvencijo za malico, kot tudi Zakon o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev, ki je ukinil štipendije vsem mladoletnim dijakom, konkretno posegata v kakovost dijaškega življenja. Veliko dijakom so z Zakonom za uravnoteženje javnih financ še dodatno zmanjšali ali celo odvzeli otroški dodatek. Finančna stiska, s katero se sooča vedno več dijakov, je torej velika. Zato želi DOS vsaj desetim dijakom nekoliko polepšati praznike in jim narisati nasmeh na obraz. Podaril jim bo bon v vrednosti 50 evrov in darilni paket, v katerem bodo še druga darila sponzorjev: L’Occitane, Telemach, Simobil, Coldal, Zavod Mobin … Akciji se bodo v prihodnjih dneh pridružila še druga podjetja, saj zbiranje donacij oziroma sponzorskih darilih na naslovu darilo@dijaska.org še vedno poteka.
Na razpis se lahko prijavijo vsi dijaki in dijakinje Republike Slovenije do 7. decembra 2012.

Predsednik DOS Alen Hliš je ob tem povedal: »Z objavo razpisa nadaljujemo poslanstvo DOS pomagati dijakom. Božično darilo DOS jim bomo odnesli osebno na dom in jih tako razveselili v teh predprazničnih dneh, saj bodo verjetno mnogi zaradi finančne stiske v družini letos ostali brez daril ali bodo ta bolj skromna.«

Besedilo razpisa in vlogo lahko najdete tukaj.

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKISin Facebooku @ZVEZA.SKIS