Brezplačna namestitev v študentski hiši srce za študentke in študente, ki so se znašli v socialni stiski

V zavodu študentska svetovalnica, zavodu šou v ljubljani, nudijo brezplačno namestitev v študentski hiši srce študentkam in študentom, ki so se znašli v socialni stiski. Razpis za prijavo je odprt do 13. Septembra oziroma do zapolnitve mest.

Suzana todorović, direktorica zavoda študentska svetovalnica: »v zavodu študentska svetovalnica, zavodu šou v ljubljani, nudimo brezplačno namestitev študentkam in študentom, ki so se znašli v socialni stiski. Osnovni namen je pomagati študentom in študentkam v stiski, in sicer tako, da se jim preko brezplačnega bivanja v študentski hiši srce omogoči lažje reševanje njihove trenutne socialne stiske. Poleg tega želimo študentkam in študentom olajšati študij ter prispevati k dostojnejšemu življenju v času študija.«

Subvencionirano bivanje se lahko dodeli prosilcem, ki so v hujši socialni stiski in jim bo to subvencionirano bivanje pomagalo pri razreševanju socialne stiske ter izpolnjujejo enega od naslednjih splošnih pogojev: – Imajo status študenta na kateremkoli visokošolskem ali višješolskem zavodu članice šou v ljubljani in niso v rednem delovnem razmerju – So prvo leto brez statusa študenta in so vpisani na kateremkoli visokošolskem ali višješolskem zavodu članice šou v ljubljani (»pavzirajo«) ter niso v rednem delovnem razmerju ali prijavljeni na zavodu rs za zaposlovanje v evidenco brezposelnih oseb.

Študentje in študentke, ki bodo upravičeni do bivanja v študentski hiši srce, bodo tam lahko bivali en semester, z možnostjo podaljšanja še za drugi semester. Plačila najemnino bodo oproščeni, plačali bodo le stroške bivanja v višini 50€/mesec.

Študentska hiša srce se nahaja v samem centru ljubljane, in sicer na kersnikovi 4, v njej pa je na voljo 11 prostih mest, od tega je pet sob dvoposteljnih, ena pa enoposteljna. Študentje si kuhinjo, kopalnico, wc in dnevno sobo delijo.

Razpis za prijavo je objavljen na spletni strani zavoda študentska svetovalnica (https://svetovalnica.com/prvi-poziv-za-bivanje-v-studentski-hisi-srce-za-studente-v-stiski-v-letu-2015/), odprt pa bo do 13. Septembra 2015 oziroma do zapolnitve prostih mest.

Kontakt: za vse dodatne informacije nas lahko kontaktirate preko elektronskega naslova suzana@svetovalnica.com ali telefonske številke 041 376 706 (suzana).

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKISin Facebooku @ZVEZA.SKIS