Častim 1/2 litra! Poziv klubom za sodelovanje na jesenki kvodajalski akciji

Kot  že znano, tudi letos Zveza ŠKIS v sodelovanju s Študentsko organizacijo Slovenije pripravljamo Krvodajalsko akcijo v mesecu oktobru v sklopu projekta »Častim ½ litra!«.

 

Tudi letos želimo, da se na Krvodajalsko akcijo oktobra odzove večina študentskih klubov in tako Sloveniji pokažemo, da besede »na mladih svet stoji«, niso le besede!

 

Zakaj bi morali sodelovati?

V današnjem času ljudje prepogosto pozabljamo na stvari, ki nas naredijo to, kar smo. Ljudje. S tem projektom lahko mlade spomnimo na bistveno človeško dolžnost in vrednoto – pomoč sočloveku. Kako malo je potrebno za to, da nekomu ne samo polepšamo življenje, temveč ga včasih lahko celo rešimo!

 

Kako lahko študentski klub sodeluje?

  1. Klubi, ki imate v bližini Zavod RS za transfuzijsko medicino, se lahko povežete z njimi in sodelujete pri njihovih rednih odvzemih. Tukaj je seznam vseh enot Zavoda RS za transfuzijsko medicino, njihovi delovni časi in kontaktni podatki. Z njimi pa lahko sodelujete tudi tako, da preprosto sodelujete pri njihovih že načrtovanih akcijah. Akcije, ki bodo izvedene v mesecu oktobru, lahko najdete tukaj.
  2. Znotraj posamezne regije se lahko študentski klubi med seboj povežete in skupaj organizirate krvodajalsko akcijo.
  3. Če nimate možnosti organizacije krvodajalske akcije v svojem kraju, organizirajte in svojim članom ponudite prevoz do najbližjega kraja odvzema. Študentom lahko tako odstranite (mnogokrat) edino oviro, ki jim onemogoča sodelovanje na krvodajalski akciji.
  4. Ob udeležbi na krvodajalski akciji, lahko udeležencem podarite kakšno malenkost – npr. promocijsko gradivo vašega kluba in tako motivirate udeležence tudi k nadaljnjem sodelovanju na krvodajalskih akcijah in hkrati promovirate delovanje vašega kluba.
  5. Krvodajalske akcije v bližnjih krajih in po večjih mestih (Ljubljana, Maribor, Celje…) lahko med svojimi člani promovirate (preko svojih spletnih strani, s plakati…). Tukaj si boste lahko v prihodnjih tednih pogledali, kdaj bodo posamezne akcije izvedene, in se odločili, na katero boste povabili vaše člane.

 

Za lažjo organizacijo bomo v naslednjih dveh tednih pripravili seznam najbližjih enot, kjer se bodo v mesecu oktobru izvajali odvzemi krvi, in vam ga posredovali.

 

 

 

Kaj potrebujemo od vas?

 

Če se boste odločili za sodelovanje, bi od vas potrebovali naslednje podatke:

  1. Način sodelovanja (organizacija samostojne krvodajalske akcije, sodelovanje z Zavodom RS za transfuzijsko medicino, prevoz itd.),

 

  1. Ime, priimek in kontakt (e-mail, telefonska številka) osebe, ki bo krvodajalsko akcijo koordinirala. Zaželeno je, da bi bila ta oseba prisotna tudi na sami krvodajalski akciji, saj bo nekdo po končani akciji moral takoj poročati o uspehu in posredovati fotografije iz le-te za nadaljnjo objavo.

 

  1. Datum, uro in lokacijo izvedbe akcije.

 

NOVOST!  Če boste pri Krvodajalski akciji sodelovali, omenjene podatke vpišite sem.

 

 

Kot smo že omenili, je cilj Krvodajalske akcije oktober, da na le-tej sodeluje večina študentskih klubov. Za sodelovanje je veliko možnosti. Vendar pa lahko veliko storite že samo s tem, da se ene izmed organiziranih krvodajalskih akcij udeleži predsednik, svetnik oziroma katerikoli drug član upravnega odbora študentskega kluba ter sliko svojega dejanja objavi na spletni strani in družabnih omrežjih kluba. S  svojim zgledom lahko spodbudite tudi ostale h krvodajalstvu in jim pokažete, da je solidarnost pomembna vrednota, ki jo v vašem študentskem klubu močno cenite in tudi spodbujate.  Hkrati pa s tem tudi širši javnosti sporočate pomen vašega študentskega kluba, ki veliko prispeva v skupno dobro.

 

 

Za več informacij se lahko obrnete na Niko Bukovšek (nika.bukovsek@gmail.com) ali 040 239 817.

 

Lep pozdrav,

Odbor za socialo in zdravstvo Zveze ŠKIS

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKISin Facebooku @ZVEZA.SKIS