“Častim pol litra” – poziv klubom

V tednu med 15. in 19. aprilom 2013 bo potekal Študentski krvodajalski teden po vsej Sloveniji. Projekt se bo odvil v soorganizaciji Zveze ŠKIS, ŠOU LJ, ŠOUM, ŠOUP in ŠOS. V Ljubljani, Mariboru in na obali bo krvodajalska akcija potekala v torek 16. 4. 2013 in v sredo 17. 4. 2013.

Prav tako bodo sočasno v mesecu aprilu potekale številne krvodajalske akcije po Sloveniji pod okriljem lokalnih študentskih klubov.

Odbor za socialo in zdravstvo Zveze ŠKIS poziva vse klube k organizaciji lokalne krvodajalske akcije v okviru projekta “Častim pol litra”. Zainteresirani študentski klubi to sporočite na elektronski naslov: jasmina.zahirovic@skis-zveza.si.

Seznam območnih združenj Rdečega križa Slovenije dobite na sledeči povezavi. Če v tem času krvodajalske akcije v vašem kraju ni, se lahko dogovorite z lokalnim Rdečim križem za organizacijo le-te.

Vsi klubi, ki boste sodelovali pri krvodajalski akciji prejmete tudi praktična darila za krvodajalce, sam projekt in sodelujoče bomo oglaševali preko kanalov Zveze ŠKIS in Študentske organizacije Slovenije ter uradne spletne strani projekta: https://www.castimkri.si/.

Ker je projekt socialne narave je lahko dobra promocija kluba, kot klub se lahko odločite sodelovati pri projektu tudi tako, da se v omenjenih terminih klubski aktivisti odpravite na krvodajalsko akcijo kot vzgled mladim v svojem okolju.

V torek, 16. 4. 2013, ste tudi vabljeni na Škisov zdrav zajtrk, ki bo ob 9h v Menzi v Rožni dolini, za krvodajalce pa bo tudi organiziran prevoz iz Rožne doline. Več informacij lahko dobite na spletni strani projekta.

Za kakršnekoli informacije pišite na: jasmina.zahirovic@skis-zveza.si.

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKISin Facebooku @ZVEZA.SKIS