Dan boja proti AIDS-u obeležujemo s projektom Varno s ŠKIS-om

Dan boja proti aidsu na Zvezi ŠKIS in študentskih klubih vsako leto obeležujemo s projektom Varno s ŠKIS-om. Tudi letos bodo študentski klubi v svojih lokalnih okoljih ozaveščali o tej bolezni.

 

 

 

V Sloveniji in po svetu živi vse več ljudi, ki so okuženi z virusom HIV. Zato Svetovni dan boja proti aidsu prinaša sporočilo upanja, strpnosti, solidarnosti in razumevanja do okuženih, hkrati pa ljudi informira in ozavešča o pomenu varne spolnosti, da bi zmanjšali število okuženih. Rdeča pentlja je mednarodni simbol podpore in solidarnosti, z nošenjem le-te pa izražamo podporo obolelim in prizadetim. Z našim dolgoletnim projektom Varno s ŠKIS-om sporočamo, da se tudi mladi zavedamo pomena varne spolnosti in izražamo solidarnost do obolelih.

 

 

 

Ob svetovnem dnevu boja proti aidsu, 1. decembra, se vsako leto aktivirajo tudi študentski klubi po Sloveniji, ki v podporo obolelim opozarjajo in ozaveščajo o tej bolezni. Klubi v okviru projekta Varno s Škisom ozaveščajo o tem, kaj bolezen povzroča, kako se virus HIV prenaša, kako lahko okužbo preprečimo, in o tem, kako zelo pomembna je uporaba zaščite pri spolnih odnosih.

 

 

 

V sodelovanju z Zvezo ŠKIS, študentski klubi v svojih lokalnih okoljih pripravijo akcije deljenja rdečih pentljic, brošur ter kondomov. Letos pri akciji sodelujejo: Klub izolskih študentov in dijakov, Klub ptujskih študentov, Klub kočevskih študentov, Klub litijskih in šmarskih študentov, Študentski klub mladih Šentjur, Klub študentov Ilirska Bistrica, Klub škofjeloških študentov, Klub študentov šmarske regije in Obsotelja, Klub logaških študentov, Študentski klub Kamnik, Laški akademski klub, Društvo študentov Brežice, Klub študentov Dravinjske doline, Klub jeseniških študentov, Notranjski študentski klub, Študentski klub Sevnica, Klub študentov Lendava, Klub študentov občin Postojna in Pivka, Klub goriških študentov, Klub študentov Slovenska Bistrica, Klub zgornjesavinjskih študentov, Klub študentov Poljanske Doline, Klub študentov Kranj, Klub ajdovskih študentov in dijakov, Študentski klub Žalec, Klub študentov Selške doline, Klub belokranjskih študentov, Društvo novomeških študentov, Študentska organizacija Hrastnik, Klub vrhniških študentov, Klub študentov občine Celje, ŠKLAB – klub zasavskih študentov, Klub tržiških študentov, Klub B – klub trboveljskih študentov, Klub študentov Kranj in Klub radovljiških študentov.

 

 

 

Zanimanje klubov za izvedbo projektov s socialnega in zdravstvenega področja je vse večje, kar se kaže tudi v vsakoletnem doseganju rekordnega števila sodelujočih pri projektu. In na to smo vsekakor ponosni.

 

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKISin Facebooku @ZVEZA.SKIS