Danes in jutri bo na Novem trgu v Ljubljani potekal Sejem rabljenih učbenikov

Ljubljana, 10. 9. 2018 – Danes bo na Novem trgu pri NUK-u potekal že 12. Sejem rabljenih učbenikov Zveze ŠKIS. Sejem dijakom ponuja ugoden nakup šolskih učbenikov in delovnih zvezkov, prav tako pa dijaki na sejmu lahko iz prve roke pridobijo koristne informacije o nadaljnjem šolanju.

 

 

Sejem rabljenih učbenikov Zveze študentskih klubov Slovenije (Zveze ŠKIS) velja za enega najbolj obiskanih dogodkov za dijake ob začetku novega šolskega leta, saj ga obišče več kot 2.000 obiskovalcev. Projekt, namenjen dijakom in njihovim staršem, Zveza pripravlja v začetku septembra, ko po počitniškem oddihu nastopi čas priprav na novo šolsko leto. Prav ta čas pa za veliko družin predstavlja stresno obdobje, predvsem zaradi finančne obremenitve, ki ga predstavlja nakup potrebne literature in potrebščin za šolo.

 

Sejem bo potekal danes, 10. 9., in jutri, 11. 9., od 14. do 19. ure na Novem trgu v Ljubljani. Dijaki bodo lahko bodisi prodali ali kupili literaturo po ugodnejših cenah, kot so na voljo v trgovinah in knjigarnah. Vsak prodajalcev naj na prizorišče pride pol ure pred začetkom, da pripravi svojo stojnico. Cene učbenikov se bodo oblikovale glede na povpraševanje.

 

Na sejem so vabljeni vsi, ki bi želeli podariti šolske potrebščine v dobrodelne namene, saj bo v sodelovanju z Rdečim križem tudi letos potekala zbiralna akcija za socialno ogrožene otroke. Zbiralo se bo nove šolske potrebščine (zvezke, ravnila, tempera, vodene barvice, ravnila, peresnice ipd.) in ohranjene pripomočke, ki so uporabni tudi rabljeni (peresnice, šolske torbe ipd.).

 

Poleg stojnic bo na sejmu tudi kulturno-spremljevalni program, ki bo popestril dogajanje v mestnem jedru Ljubljane. V program je vključena Glasbena šola GVIDO s pevskimi nastopi, poleg tega pa bo na dogajanju prisoten Mladinski svet Slovenije in zavod Mobin.

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKISin Facebooku @ZVEZA.SKIS