Deficitarne štipendije

Od 15. februarja je na spletni strani Sklada za razvoj kadrov in štipendije objavljen razpis za Deficitarne štipendije, štipendije za dijake srednjih šol, katerih kader je ocenjen kot visoko iskan za obstoj in ohranitev posameznih gospodarskih panog, vendar ga kronično primanjkuje. Razpisanih je 1000 štipendij v višini 100 EUR mesečno.

Po lanskoletni zmedi z razpisom za Deficitarne štipendije, ko so se štipendije podeljevale po principu ‘kdor prej pride, prej melje’, so razpisni pogoji tokrat določeni jasneje. Rok za vložitev vlog je določen kot zaprti rok in začne teči v sredo, 15. junija, izteče pa se v torek, 20. septembra 2016.

Kandidat mora biti slovenski državljan ali imeti prebivališče v Sloveniji. V šolskem letu 2016/17 mora biti vpisan v 1. letnik enega izmed izobraževalnih programov srednje poklicnega izobraževanja iz priloge 1 razpisa, v 1. letnik mora biti vpisan pred dopolnjenim 22. letom starosti, 1. letnika pa ne sme opravljati ponovno. Ne sme biti v delovnem razmerju, vpisan v evidenco brezposelnih oseb ali prejemati kadrovske štipendije.

Prednost bodo imeli kandidati, ki imajo višjo povprečno oceno v zaključnem razredu osnovne šole in višjo povprečno oceno izbirnih predmetov v zaključnem razredu osnovne šole.

Celotno besedilo razpisa je na voljo tukaj.

Odbor za socialo in zdravstvo Zveze ŠKIS