Delovni preizkus za mlade 2015

Zavod RS za zaposlovanje je objavil javno povabilo, na katerem je za leto 2015 na voljo skupaj 1 milijon eur iz proračuna Republike Slovenije. Javno povabilo je odprto do porabe sredstev, najdlje do 10. septembra 2015, predvideva pa vključitev 1.250 brezposelnih mladih.

Delovni preizkus je namenjen mladim brezposelnim osebam, starim do 29 let. Preko programa lahko na konkretnem delovnem mestu preizkusijo svoja znanja, spretnosti in navade, na osnovi katerih lahko pride do dopolnitve zaposlitvenega načrta, dodatnega izobraževanja ali zaposlitve. Udeleženec se na delovnem mestu ob zagotovljenem mentorstvu preizkuša praviloma polni delovni čas, program pa traja od najmanj 100 ur do največ enega meseca. Delodajalcem preizkus omogoča, da bodočega sodelavca oziroma sodelavko pred sklenitvijo delovnega razmerja preizkusijo in spoznajo.

Udeleženecu so povrnjeni upravičeni stroški delovnega preizkusa, prejme pa tudi dodatek za aktivnost in za prevoz.

Na javno povabilo se lahko prijavite s predložitvijo ponudbe. Oddate lahko več zaporednih ponudb, vendar morajo biti ob oddaji nove ponudbe delovni preizkusi iz predhodne ponudbe zaključeni.

Več o pogojih za kandidiranje, postopku prijave ter celotno besedilo javnega povabila si preberite tukaj.

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKIS