Dijaki so se tokrat izobraževali na Gorenjskem

Ljubljana, 3. julij 2012 – Dijaškega boomeranga, projekta namenjenega izobraževanju dijakov na področju projektnega dela, vodenja in timskega dela, ki ga je Zveza študentskih klubov Slovenije (Zveza ŠKIS)  tokrat organizirala v Radovljici, se je udeležilo 15 dijakov, ki so poleg znanja pridobili tudi nova poznanstva in spoznali radovljiško lokalno okolje. Dijaški boomerang je projekt, ki iz meseca v mesec pridobiva na svoji uspešnosti in popularnosti ter postaja eden stalnih izobraževalnih in spoznavnih delovnih vikendov med dijaškimi sekcijami v okviru študentskih klubov. Namen Dijaškega boomeranga je izobraziti dijake na področju projektnega dela, vodenja, soočanja s problemi in reševanje le-teh ter posledično tudi izmenjava dobrih praks, spoznavanje novih prijateljev in seveda druženje.

Zveza ŠKIS je tokratni Dijaški boomerang organizirala s pomočjo Dijaške sekcije Kluba radovljiških študentov v Radovljici, ki se ga je udeležilo 15 dijakov. Program, nad katerim so bili dijaki navdušeni, je obsegal predstavitev strukture študentskega in klubskega organiziranja, predstavitev dela v klubu (blagajnik, administrator, predsednik), projektni ter prostovoljski management in učenje za učenje ter simulacijo izvedbe projekta. Zvečer so se dijaki udeležili tudi festivala Ko Radovljica zaživi, kjer so dijaki spoznali še utrip tamkajšnjega okolja in z druženjem zaključili delovne dni.

Kontaktna oseba:

Sanja Kropec – odnosi z javnostmi