Dijaški boomerang podrl vse stereotipe o dijakih

Ljubljana, 25. januar – Zveza študentskih klubov Slovenije je v okviru Odbora za dijake pripravila prvi »Dijaški boomerang«, ki je potekal od 21. do 22. januarja na Ptuju. Ideja, ki je prišla s strani dijakov samih, je odlično zaživela, saj se je projekta udeležili več kot 22 dijakov. Zaradi povečanega obsega zanimanja dijaških sekcij študentskih klubov, bo med 4. in 5. februarjem »Dijaški boomerang« potekal drugič.

Dijaki, ki so se pred dvema mesecema srečali na dijaškem delovnem vikendu dijaških sekcij študentskih klubov Slovenije, so prišli do ideje za projekt »Dijaški boomerang«. Zveza ŠKIS je na podlagi odlične ideje v okviru Odbora za dijake ta projekt dodelala in ga poskusno organizirala med 21. in 22. januarjem za dijaške sekcije 02 regije, kjer je bila gostujoča dijaška sekcija Kluba ptujskih študentov. Dogodka se je udeležilo 22 dijakov, ki so bili nad projektom navdušeni, zaradi povečanega obsega zanimanja dijaških sekcij za projekt, pa bo Zveza ŠKIS drugi »Dijaški boomerang« organizirala že med 4 in 5. februarjem v Velenju.

Namen projekta je izobraziti dijake in si izmenjati izkušnje oziroma dobre prakse dijaških sekcij glede pridobivanja dijakov in samega dela z njimi. Dijaki so namreč prihodnost študentskih klubov, zato je že v tem trenutku potrebno skrbeti za prenos znanja na mlajše generacije. Konkretno je Zveza ŠKIS dijake izobrazila o tem, kako voditi dijaško sekcijo, reševati konflikte, organizirati projekt in nabirati ideje za nove projekte. Zvečer pa je potekal tudi zabavni klubski dogodek, kjer so se dijaki imeli možnost sprostiti in še dodatno spoznati.

Martin Retelj, vodja odbora za dijake Zveze ŠKIS in Sveta ŠOLS: “Dijaški boomernag je odlična izkušnja za dijaške sekcije vseh klubov v Sloveniji, saj ponuja veliko dozo znanja, s takojšnjim učinkom. Boomerang na Ptuju je sodeč po odzivih udeležencev odlično uspel. Znanje je prihodnost in prihodnosti smo dijaki, torej gremo z roko v roki in en brez drugega ne moremo. Veselim se take prihodnosti.”

Kontaktna oseba:

Sanja Kropec – odnosi z javnostmi