Dijaški boomerang v Postojni

Delovni vikend v obliki izobraževalnih delavnic za dijake je nastal na pobudo dijakov samih, ki so prišli do ideje, da bi organizirali projekt, kjer bi se dijaki srečali in izpopolnjevali v enem kraju, potem pa bi jih ostali udeleženci gostili v njihovih krajih na novih Dijaških boomerangih. Projekt je bil pred kratkim organiziran že petič, in sicer tokrat v Postojni.

Med 15. in 16. septembrom je Dijaški boomerang potekal že petič, in sicer so ga gostili dijaki Klub študentov občin Postojna in Pivka. Skupno se je dijaškega boomeranga udeležilo 15 dijakov iz 5 različnih klubov v Primorski regiji, kar kaže na veliko zanimanje dijaških sekcij po omenjenih znanjih.

Dijaki so se na ta način preko svojih izkušenih kolegov študentov izobraževali na  področjih, kot so projektno delo, vodenje dijaške sekcije, pridobivanje sredstev za projekte ter mednarodno sodelovanje, na drugi strani pa se spoznavali med seboj, si delili dosedanje izkušnje in spoznavali zanimive kraje v Sloveniji iz rok samih domačinov.

Do sedaj so bili dijaški boomerangi že organizirani v Ptuju, Velenju, Novem mestu, Radovljici ter Postojni, kar pomeni, da so dijake gostile že skoraj vse regije študentskih klubov Slovenije.