Dijaški delovni vikend v Novem mestu odlično uspel!

Ljubljana, 26. oktober 2011 – Minuli vikend je v Novem mestu potekal drugi dijaški delovni vikend v organizaciji odbora za dijake Zveze Študentskih klubov Slovenije. V hostlu Situla se je zbralo 20 dijakov iz različnih sekcij, ki so tekom vikenda podrobno spoznali delovanje posameznih klubov in dijaških sekcij.

V soboto so dijaki, skupaj z odborom za dijake Zveze ŠKIS, debatirali o dijaških sekcijah in njihovem pomenu v samem študentskem klubu, podali predloge za nadaljnje delovanje odbora za dijake Zveze ŠKIS ter si izmenjavali izkušnje, ki so jih pridobili tekom delovanja v dijaški sekciji oziroma študentskem klubu. Natalija Pavlin, predstavnica za odnose z javnostmi Študentske organizacije Slovenije, jim je v svojem predavanju predstavila retoriko in ter jih na zanimiv način opozorila na pogoste napake pri javnem nastopanju. Dijaki so se nato tudi sami poizkusili v debati, v kateri so poskušali odpraviti vse prej izpostavljene napake.

Nedelja je bila namenjena projektom Zveze ŠKIS in delavnici v kateri so si dijaki sami izmislili projekt ter ga nato natančno opisali in opredelili v projektnem načrtu. Delavnico je vodil predsednik Zveze ŠKIS, Matic Sušnik, ki je dijakom predstavil glavne točke, ki jih morajo dijaki, kot organizatorji projektov upoštevati z namenom, da bo projekt kar se da najbolje uspel. Dijaki so se pri delavnicah izvrstno izkazali, saj so si zamislili odlične projekte, kateri upamo bodo nekoč tudi oživeli po raznih dijaških sekcijah.

Delovni vikend se je izkazal kot odlična oblika druženja in odlična priložnost za prenos znanja in izkušenj med dijaki, s katerimi si bodo lahko pomagali pri premagovanju izzivov na dijaških sekcijah, v študentskih klubih in mogoče nekoč na sami Zvezi ŠKIS.

Kontaktna oseba:

Sanja Kropec – odnosi z javnostmi