DMK

Dnevi mladih in kulture že četrt stoletja

Najstarejši študentski festival v samostojni Sloveniji, ki ga organizira Šaleški študentski klub, se bo v Velenju začel v petek. Letos bodo mladost praznovali z največjim dogodkom elektronske glasbe v Šaleški dolini in prvim partyjem v atriju Velenjskega gradu, pa s tradicionalnim Rockom na gradu, stand-up komedijo, umetniško inštalacijo, na otvoritvi pa bodo predstavili tudi 39. številko revije Racionalno izbrane teme.

Dnevi mladih in kulture letos praznujejo 25 let. Iz enodnevnega festivala predvsem domačih kulturnih ustvarjalcev, ki je obeleževal nekdanji dan mladosti, je prerasel v celomesečni festival glasbe in druge umetnosti ter športa, ki v Velenje pripelje svežino tudi iz tujine. Letos prelamlja tradicijo in otvoritev namesto v atriju Velenjskega gradu prireja v Pekarni – mladinskem ustvarjalnem in razstavnem prostoru. Na stari lokaciji pa bo nastopil Valentino Kanzyani, na treh odrih ter devet DJ-ev. Rock na gradu bodo vodili Dan D, pa še Brkovi, Koala Voice, Carnifliate in Replika. Na terasi pred eMCe placom bodo nastopili komedianti Vid Valič, Uroš Kuzman in Sašo Avramović ter skupina Prismojeni profesorji bluesa.

V predfestivalskem dogajanju pretekli vikend pa so že odprli fotografsko razstavo ¼ stoletja obrazov zvezde, portrete obiskovalcev festivala, ki sta jih izbrali fotografinja Martina Hrastnik in soustvarjalka programa Maruška Skornišek. V eMCe placu pa so priredili metal koncert nizozemskih Man As Plague in None Shall Fall ter slovenskega benda Cowboys From Hell.

Spremljajte festival na facebooku ali preko spletne strani.

 

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKISin Facebooku @ZVEZA.SKIS