10498616 806214852735447 1201498832678752132 o

Dobrodelni DŠB Unplugged koncert: Peter Dirnbek in Vox Populi

Na zadnjem poletnem koncertu bo Društvo študentov Brežice v okviru projekta 20 za 20, katerega ustanovitelj je Marko Soršak – Soki, zbiralo sredstva za nakup glasbil učencem Osnovne šole dr. Jožeta Toporišiča Dobova. Brežiški kantavtor Peter Dirnbek s skupino bo nastopil 25. avgusta ob 21. uri na grajskem dvorišču Posavskega muzeja Brežice. Vstop je prost.

Društvo študentov Brežice (DŠB) obstaja že dobrih 20 let. Od leta 1995 se študentje iz Občine Brežice trudijo, da bi domače mesto postalo čim bolj prijetno za študente in ostale mlade. Aktivisti jim skozi različne projekte nudijo priložnost, da se izobražujejo, pokažejo, izpopolnjujejo, ustvarjajo in uživajo.

Eden izmed takih projektov so že tradicionalni Poletni koncerti oz. DŠB Unplugged. Zaključni koncert letošnje sezone bo 25. avgusta ob 21:00, ko bo na grajskem dvorišču Posavskega muzeja Brežice nastopil brežiški kantavtor Peter Dirnbek in njegova skupina izvrstnih glasbenikov, ki jo je sam poimenoval Vox Populi. Njihov zvok opredeljuje žanrska pestrost – vsebuje namreč folk, rock in tudi pop elemente. Po prvencu (Peter Dirnbek & Vox Populi, Vox Records 2007) je sedem let kasneje sledil drugi album (Pesmi o svobodi, Vox Records 2014). Ponosni so na nastope na nacionalni televiziji in celovečernem koncertu na Radiu Slovenija v živo iz studia 14. Zadnjič so se domačemu občinstvu predstavili pred štirimi leti v Mladinskem centru Brežice, zato nestrpno čakajo na četrtkov koncert.

Za DŠB je ta koncert med drugim izjemnega pomena tudi zaradi tega, ker so se študenti povezali z Markom Soršakom – Sokijem, bobnarjem skupine Elvis Jackson, ki vodi dobrodelni glasbeni projekt Marko Soršak – Soki: »20 za 20«.

Z različnimi slovenskimi izvajalci je posnel DVD, preko katerega zbira donacije – ko je slednjih dovolj, nakupi glasbila in jih podari šoli. Skupaj s sodelujočimi izvajalci in donatorji mu je do sedaj uspelo obdarovati in razveseliti otroke 26 osnovnih šol. DŠB-jevci si želijo, da bi se to število povečalo, zato so se odločili, da bodo poskušali obdariti Osnovno šolo dr. Jožeta Toporišiča Dobova. Pozivajo tudi k donacijam, ki jih bodo namenili za projekt (Društvo študentov Brežice, Pod obzidjem 1, 8250 Brežice; št. računa: SI56 0480 2000 0443 897; sklic: SI00 25082016; št. za DDV (niso davčni zavezanci): 72959070; namen: nakup glasbil), pri čemer prosijo, da jih o donaciji obvestite na info@drustvo-dsb.si. Donirate lahko tudi na koncertu in tam prispevate v obliki prostovoljnih prispevkov.

V obeh primerih bo ves denar namenjen izključno nakupu glasbil.

Prispevajo lahko fizične in pravne osebe. V kolikor se boste odločili za sodelovanje, vas bodo v zameno omenili na samem zaključnem koncertu, prav tako boste omenjeni še na njihovi FB in spletni strani ter v pisni izjavi za medije.

Ekipa DŠB: “Hvala vam v imenu vseh bodočih uporabnikov novih glasbil; hvala vam v imenu vseh aktivistov DŠB-ja, ki se trudimo spodbujati mlade; hvala vam v imenu vseh ljudi, ki si življenja brez glasbe preprosto ne morejo predstavljati.”

Vstop na dogodek je prost.

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKISin Facebooku @ZVEZA.SKIS