Dobrodelni tudi študenti iz Žalca

Glasbeno-dobrodelnemu projektu 20 za 20, katerega ustanovitelj je znani slovenski bobnar skupine Elvis Jackson Marko Soršak – Soki, se pridružuje tudi Študentski klub Žalec, in sicer s svojim največjim projektom, Žalsko nočjo mladih. 

O glasbeno-dobrodelnem projektu 20 za 20 je Zveza ŠKIS ob letošnji Škisovi tržnici seznanila vse svoje člane in jih povabila k sodelovanju. Eden izmed študentskih klubov, ki so se povabilu odzvali in se pridružili projektu, je tudi Študentski klub Žalec. Ker v zadnjem času klub povečuje število dobrodelnih aktivnosti, je akcijo sprejel z odprtimi rokami. 

Sama ideja dobrodelne poti »20 za 20« se je pojavila ob Sokijevi 20. obletnici glasbene kariere, ki ga je spodbudila k vzpostavitvi glasbeno-dobrodelnega projekta, s katerim bi med mladimi povečal zanimanje za glasbo in jih spodbudil k zgodnjemu glasbenemu ustvarjanju. Takrat je v sodelovanju z 20 glasbenimi skupinami iz Slovenije posnel 4-urni glasbeno-dokumentarni DVD, ki je na voljo za poljubno donacijo. Z DVD-jem je želel doseči širšo javnost in zbrati čim več sredstev, s katerimi bi lahko pomagal osnovnim šolam pri nakupu glasbene opreme.

Študentski klub Žalec se je odločil stopiti na Sokijevo dobrodelno pot. Da mladim skuša omogočiti največ kar lahko, dokazuje z vsemi svojimi aktivnostmi in lastnimi projekti, svojega največjega – Žalsko noč mladih – pa je posvetil prav projektu 20 za 20, saj želi prispevati tudi mlajšim. Klub bo do boljših pogojev za glasbeno ustvarjanje pomagal osnovnošolcem kar dveh osnovnih šol. Študenti iz žalca so se odločili, da bodo del sredstev, ki so jih zbrali z vstopninami na letošnji Žalski noči, namenili za nakup novih glasbil, ki jih bodo podarili dvema lokalnima, naključno izbranima šolama, Osnovni šoli Šempeter v Savinjski dolini in Osnovni šoli Petrovče. Glasbila bodo šolama podarili v mesecu novembru.

Organizatorji Žalske noči mladih upajo, da bodo nekoč prav ti osnovnošolci, ki bodo dobili v roke dobrodelna glasbila, nekoč stali na odru Žalske noči mladih in s ponosom igrali na izbrani instrument. 

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKISin Facebooku @ZVEZA.SKIS