Društvo študentov Brežice vabi na Poletne koncerte

Prvega v letošnji sezoni Poletnih koncertov, ki potekajo pod okriljem Društva študentov Brežice in Posavskega muzeja Brežice, je zaznamoval prav poseben nastop – v zasebnem vzdušju grajskega dvorišča je 16. julija ob 21. uri nastopila sopranistka Biliana Ivanović – Biba, ki jo je spremljal Vjekoslav Babić na klavirju.

Virtuoza, ki svoje izkušnje nabirata že kar nekaj let – na akademiji, tekmovanjih in nastopih po vsem svetu, skozi sodelovanja z mnogimi priznanimi klasičnimi in zabavnimi glasbeniki in ki dober del poletja posvetita delu – z zasedbo Anime namreč veliko koncertirata po hrvaški obali, sta tokratno občinstvo navdušila s debutantskim nastopom v duu. Skozi repertoar sta premišljeno pokazala svoje umetniške sposobnosti, pozornost pa sta pridobila tudi z različnimi zgodbicami in opisi dogodivščin, ki so se jima pripetile.

Pri uresničitvi projekta so pomagali Posavski muzej Brežice, Zavod za šport Brežice in ZPTM.

Naslednji četrtkov poletni večer se bo odvil 30. julija ob 21. uri, ko bo v prijetnem vzdušju mogočnega grajskega dvorišča nastopila brežiška skupina Strune in srce (Nina Iskra, Bor Marolt, Matjaž Predanič).

Vabljeni!