Društvo študentov Brežice

 

Upravna enota Brežice – 1221 študentov

Občina: Brežice
Društvo študentov Brežice (ali krajše DŠB) je bilo ustanovljeno februarja 1995. Tistega davnega leta 1995, na sam praznik, 8. februar, se je v bivšem domu JLA zbralo deset najbolj zagretih študentov, ki so želeli spremeniti prostor v katerem živijo. Okolici so hoteli dokazati, da jim domače okolje nekaj pomeni, in da jim ni vseeno, kaj se dogaja z njihovim krajem in mladimi. V Brežice so želeli vnesti nekaj dogajanja, nekaj kar bi mlade povezalo in hkrati vzpodbudilo razvoj njihovih mnogoterih sposobnosti.
Kot rezultat teh teženj, so nastali mnogi projekti, tako domači kot mednarodni, ki postajajo že tradicija. Ti mnogi projekti so bistveno oživeli dogajanje v Brežicah in okolici ter s tem v celotnem Posavju in zajemajo zadovoljevanje širokega spektra potreb mladih občine Brežice kakor tudi širšega Posavja, predvsem študentov in dijakov.
Društvo študentov Brežice organizira projekte na področju športa, sociale, kulture, izobraževanja ter organizira številne koncerte. Namen najodnevnejšega projekta Poletni glasbeni večeri je spodbuditi mlade ustvarjalce k njihovemu izražanju, kreativnemu ustvarjanju, razvijanju svojih glasbenih potencialov in aktivnemu preživljanju prostega časa mladih. Eden izmed pomembnejših ciljev je tudi oživitevmestnega jedra Brežic, saj se koncerti v poletnem času odvijajo vsaj dvakrat na mesec, na njih pa so gostili mlade, še neuveljavljene skupine, posameznike, ki so se predstavili brežiški publiki in tako popestrili samo dogajanje v Brežicah.

Poleg Poletnih glasbenih večerov pa DŠB organizira še DŠB Fest, BOK! Fest, Brucovanje, DŠB Smučanje, Roštiljado, Beachvolley, nočni pohod z baklami, DŠB Božiček, potopisna predavanja, Fazanc, krvodajalsko akcijo in še številne druge dogodke.

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKISin Facebooku @ZVEZA.SKIS