Erasmus+ virtualna izmenjava

Mednarodni odbor Zveze ŠKIS se vam prvič iz karantene oglaša z mednarodnimi priložnostmi!

 

 

 

Zakaj šele zdaj? Ker karantena ni bila vzpostavljena zgolj v Sloveniji, temveč v večini držav Evrope in sveta. Življenje, kot ga poznamo, je zamrlo, z njim pa tudi potovanja, mednarodni projekti, treningi in delavnice. Vsakdan se je preselil na splet, kar pa je – dovolite nam uporabo angleščine, če smo že pri mednarodnih temah – »easier said than done«, sploh pri meddržavnih priložnostih.

 

Dokler se vi, vaš lokalni študentski klub ali druga organizacija, v kateri delujete, ne morete prijavljati na fizične mednarodne treninge, delavnice in druge projekte, naj vam torej predstavimo rešitev Evropske komisije. V tej brošuri si lahko preberete vse o Erasmus+ virtualni izmenjavi, ki je orodje spletnega učenja in izvajanja delavnic, namenjeno mladim med 18 in 30 let iz držav članic Evropske unije in drugih držav, ki so del programa Erasmus+. Pobuda je namenjena tudi vzgojiteljem, mladinskim delavcem in predstavnikom visokega šolstva, ki želijo ponuditi ali oblikovati virtualne izmenjave za mlade v njihovi ustanovi ali organizaciji.

 

 

Projekt obstaja že od leta 2018, od takrat pa je v njem sodelovalo že več kot 20.000 ljudi. Ker gre za relativno nepoznano platformo, vas prijazno spodbujamo, da se v karantenskem času dodatno izobrazite.

 

Še nekaj mejnikov Erasmus+ virtualne izmenjave je vidnih iz spodnje grafike.

 

 

Imate vprašanja o virtualni izmenjavi Erasmus+ in njenih priložnostih? Vas zanima sodelovanje, vendar ne veste, katera dejavnost najbolj ustreza vašemu univerzitetnemu urniku? Vas zanimajo same dejavnosti, njihovo pričakovano trajanje in obremenitve?

 

 

Vsak prvi in ​​tretji ponedeljek v mesecu, od 15.00 do 16.30 po srednjeevropskem času, bo ekipa Erasmus+ virtualne izmenjave na voljo za odgovor na katero koli vprašanje v povezavi s programom. Če se želite pridružiti, se registrirajte na povezavi. Sicer pa lahko več informacij o Erasmus+ virtualni izmenjavi pridobite tukaj.

 

 

 

Hkrati pa vam posredujemo še nekaj datumov in povezav do dogodkov, ki se jih lahko virtualno udeležite vi ali vaši člani. Vabljeni!

 

 

  • Interaktivno online predavanje med 25. majem in 24. junijem: ‘Sustainable Food Systems: A Mediterranean Perspective’, prijave so možne do 17. maja.
  • Trening za mladinske organizacije, ki bo med 1. junijem in 11. julijem učil o pripravi transnacionalnih projektov in izmenjav. Več informacij in prijave tukaj.

 

 

 

 

 

 

Mednarodni odbor Zveze ŠKIS

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKISin Facebooku @ZVEZA.SKIS