Evropski mladinski dogodek 2020: Prihodnost je sedaj

Te zanima delovanje Evropskega parlamenta? Si si vedno želel/a izvedeti, kako se oblikujejo inovativne rešitve za globalne probleme, ki vplivajo na naša življenja? Bi rad/a sodeloval/a pri snovanju priporočil za pomembne evropske odločevalce in se spoznal/a z mladimi in starimi aktivisti iz drugih evropskih držav? Potem ne oklevaj in se čim hitreje prijavi na Evropski mladinski dogodek 2020!

 

Mladinski svet Slovenije bo tudi letos s podporo Zavoda MOVIT, nacionalne agencije evropskih programov Erasmus+: Mladi v akciji in Evropske solidarnostne enot omogočil skupini mladih med 16 in 30 let udeležbo na Evropskem mladinskem dogodku 2020.

 

Dogodek bo potekal med 29. in 30. majem 2020 v Strasbourgu. Organizira ga Evropski parlament z namenom spodbujanja  aktivnega državljanstva mladih. Pod sloganom EYE2020 – Prihodnost je sedaj kliče k prijavi nadobudnih mladih, ki želijo prispevati k snovanju inovativnih rešitev globalnih problemov. Udeleženci bodo lahko sodelovali pri razpravah, delavnicah in oblikovanju priporočil za evropske politične odločevalce in se naučili pretvoriti svoje drzne ideje v konkretne načrte. EYE je izvrstna priložnost, da stopiš v stik z najpomembnejšimi evropskimi politiki, svetovalci, aktivisti in navdihujočimi govorci, poleg tega pa se spoznaš s sorodno mislečimi vrstniki ter z njimi deliš svoje ideje o boljši prihodnosti za Evropo.

 

V Strasbourg bo skupina odšla v četrtek, 28. maja 2020, okrog enih ponoči. Odhod iz Strasbourga je predviden v nedeljo, 31. maja 2020, okrog enih ponoči. Stroške prevoza in nastanitve (2 nočitvi z zajtrkom) bo pokril organizator. Izbrani kandidati/-ke bodo morali/-e pred odhodom plačati prispevek v višini 20 €. Vse ostale stroške, vključno s stroški prehrane in varščine za nastanitev, si bodo morali udeleženci/-ke kriti sami/-e.

 

Če se dogodka želiš udeležiti, izpolni elektronsko prijavnico do vključno ponedeljka, 17. februarja 2020. Izmed prispelih prijav bo komisija izbrala petdeset udeležencev/-k, ki se bodo udeležili/-e Evropskega mladinskega dogodka s skupino MSS.

 

Več informacij o pozivu za udeležbo na Evropskem mladinskem dogodku 2020 s skupino MSS najdeš na spletni strani MSS ali pišeš na e-naslov dominik.derencin@mss.si.

 

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKISin Facebooku @ZVEZA.SKIS