Festival Štunf prihaja v Prekmurje

Kulturni festival, ki poteka pod okriljem Zveze ŠKIS in se vsako leto seli iz kraja v kraj, bo letos potekal v organizaciji Kluba prekmurskih študentov. Festival Štunf se bo pričel v nedeljo, 1. septembra, in bo potekal vse do ponedeljka, 9. septembra. Program festivala bo napolnjen s kulturnimi vsebinami, tekom trajanja festivala pa bodo članom kluba omogočeni tudi brezplačni ogledi kulturnih ustanov v Murski Soboti.  

Klub prekmurskih študentov bo letos organizator kulturnega Festivala Štunf, ki bo potekal med 1. in 9. septembrom 2013 na različnih lokacijah v Murski Soboti. Že tradicionalen festival poteka pod okriljem Zveze študentskih klubov Slovenije, vsako leto pa ga organizira eden izmed študentskih klubov v svojem kraju. Lansko leto je Festival Štunf potekal v Mariboru, letos pa se tako seli v Prekmurje. Festival Štunf bo letos postregel s številnimi kulturnimi in uporabnimi vsebinami, program festivala pa bo objavljen v naslednjih dneh.

Sanja Kropec, predsednica KPŠ: »V Klubu prekmurskih študentov smo se letos odločili za organizacijo Festivala Štunf z namenom, da bi spodbujali kulturno udejstvovanje mladih v Prekmurju, hkrati pa kulturne in tudi zabavne vsebine ponudili tudi vsem ostalim. Ker si želimo pritegniti čim večje število obiskovalcev, bodo vse ponujene vsebine brezplačne, zavzemali pa se bomo tudi za promocijo prekmurskih kulturnih značilnosti in običajev.«

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKISin Facebooku @ZVEZA.SKIS