Stunf logotip-1

Festival Štunf

Večdnevni kulturni projekt vsako leto gostuje v enem izmed slovenskih krajev in ga Zveza ŠKIS soorganizira v sodelovanju s študentskim klubom, ki idejo projekta prijavi na razpis ter je izbran s strani komisije Zveze ŠKIS. Je projekt namenjen izražanju, stalnemu pretoku novih idej na področju umetnosti in kulture, kjer je mladim dana možost, da se umetniško in kulturno izražajo ter predstavijo svoja dela.

Vsako leto pred samo izvedbo projekta organizatorja objavita razpis oziroma natečaj za najboljša umetniška dela. Razpisi se razlikujejo od leta do leta, obsegajo pa pesniške, literarne, haiku, strip natečaje in podobno. Vsi izbrani izdelki so nato predstavljeni na otvoritvenem večeru Festivala Štunf. Hkrati je to motivacija mladih za ustvarjanje in priložnost za kakovostno preživljanje prostega časa, posledično pa tudi druženje mladih iz vseh koncev Slovenije.

Festival Štunf je potekal že v več slovenskih krajih, in sicer v Škofji Loki, Novi Gorici, Ravnah na Koroškem, Kopru, Kranju, Novem Mestu, Laškem, Hrastnik, Sežani, Ajdovščini, Ormožu, Mariboru in v Murski Soboti.

Festival Štunf 2013: organizator Klub prekmurskih študentov

Potek: 1.-9. 9. 2013, Murska Sobota