Fundacija Študentski tolar: denarna pomoč za študentske družine

Fundacija Študentski tolar podeljuje denarno pomoč študentskim družinam. Skupaj s ŠOU v Ljubljani objavlja razpis, na katerem desetim študentskim družinam podeljuje nepovratne denarne pomoči v višini 400 eur. Rok za prijavo je 30. september 2016. 

Namen Fundacije Študentski tolar, Ustanove ŠOU v Ljubljani, je pomagati študentom v stiski. Prizadeva si za izboljšanje socialnega položaja študentov, z razpisom pa želi reševati trenutne socialne stiske študentskih družin. Cilj poziva je dodelitev nepovratne denarne pomoči prosilcem, ki izpolnjujejo pogoje in merila iz tega poziva ter so na njem izbrani.

Posamezni študentski družini se sme dodeliti denarno pomoč v enkratnem znesku v višini 400 eur. Pomoč se lahko dodeli samo prosilcem, ki izpolnjujejo naslednji pogoj:

  • najmanj en starš ima status študenta na kateremkoli visokošolskem ali višješolskem zavodu članice ŠOU v Ljubljani in ni v rednem delovnem razmerju.

Na razpis se ne moreta ločeno prijaviti mama in oče istega otroka.

Podrobnejša navodila za prijavo in več informacij o razpisu najdete na spletni strani Fundacije Študentski tolar, www.studentski-tolar.si.

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKISin Facebooku @ZVEZA.SKIS