Fundacija študentski tolar razpisuje poletne subvencionirane jezikovne tečaje za socialno ogrožene študente

Namen Fundacije Študentski tolar je pomagati študentom v stiski in si prizadevati za izboljšanje socialnega položaja študentov. Znanje tujih jezikov je danes kompetenca, katere naj bi bili vešči vsi študenti, ne glede na smer študija. Ker pa si žal jezikovnih tečajev vsi ne morejo privoščiti, objavlja Fundacija Študentski tolar Tretji razpis v letu 2015 za subvencionirane jezikovne tečaje za študente v stiski.

Razpis je objavljen na naši spletni strani www.studentski-tolar.si.

Z letošnjim »poletnim« razpisom bo Fundacija Študentski tolar, Ustanova ŠOU v Ljubljani omogočila subvencioniran jezikovni tečaj 45 študentom članic ŠOU v Ljubljani z doplačilom študenta po ceni 30 €. Jezikovne tečaje izvaja Zavod ŠOLT, študent pa si lahko sam izbere kateri tečaj bi želel obiskovati – teh je preko 30 različnih. Razpis vključuje intenzivne jezikovne tečaje, ki se bodo izvajali v treh različnih terminih med junijem in septembrom 2015. Študenti se na tečaje, kot tudi razpis, že lahko prijavijo.

Razpis, katerega sredstva je v celoti namenila ŠOU v Ljubljani, traja do porabe sredstev. Študentom svetujemo, da se na razpis prijavijo čim prej, saj bo možnost teh subvencioniranih tečajev pridobilo prvih 45 študentov, ki bodo ob točkovanju dosegli zadostno število točk.

Obenem so še aktualni nekateri drugi naši programi:
• Razpis za subvencionirane strokovne tečaje (npr. tečaj znakovnega jezika gluhih, tečaj računalništva, šivanja, krojenja idr.).
• Poziv S Tolarjem do diplome, kjer nudimo študentom brezplačno lektoriranje diplomskih in magistrskih nalog in tisk le-teh.
• Razpis za nepovratne denarne pomoči.

Na njihovi spletni strani lahko preverite, kakšno pomoč ponujajo, kdaj in kako lahko študenti za pomoč zaprosijo ter kdo vse prispeva sredstva za pomoč socialno šibkim študentom.

Damjan Vinko, Fundacija Študentski tolar: »Znanje tujih jezikov je danes kompetenca, katere moramo biti študenti vešči in to ne glede na smer študija. Ker pa si žal jezikovnih tečajev vsi ne morejo privoščiti, želimo v Fundaciji Študentski tolar, s finančno pomočjo ŠOU v Ljubljani, z našim letos že tretjim tovrstnim razpisom omogočiti tudi študentom v stiski tovrstna znanja, tj. znanja tujih jezikov.«

Rok Liković, predsednik ŠOU v Ljubljani: »V letošnjem letu bomo na ŠOU v Ljubljani skupaj s Fundacijo Študentski tolar preko petih razpisov za subvencionirane jezikovne tečaje le-te omogočili 225 študentom. Četrti razpis bo izšel pred začetkom novega študijskega leta. Tudi sicer na ŠOU v Ljubljani organiziramo oz. podpiramo vrsto aktivnosti, kjer študenti lahko pridobijo nova znanja, ki obogatijo njihov študijski vsak dan, morda pa jim tudi pomagajo pri iskanju zaposlitve.«