Gremo do 20?

Zveza ŠKIS in študentski klubi so v okviru Sokijevega dobrodelno-glasbenega projekta 20 za 20 obdarila 10 osnovnih šol, Zveza ŠKIS in klubi pa imajo namen sodelovati tudi v prihodnje.

Včeraj se je ekipa Škisove tržnice Zveze ŠKIS udeležila dobrodelnega bowlinga v okviru projekta 20 za 20 Marka Soršaka, ki je v javnosti poznan po nadimku Soki. 20 za 20: Bowling z zvezdami, kakor je poimenoval dobrodelno akcijo, je obiskalo že več znanih obrazov slovenske scene, med njimi priznani glasbeniki, novinarji in igralci. Z bowlingom želi Soki zbrati denar za nakup glasbil za 10 osnovnih šol, že z dogodkoma v Mariboru in Celju pa bodo zbrana sredstva zadoščala za obdaritev 8 osnovnih šol. Dogodka pa se je do sedaj udeležilo že več kot 1000 podpornikov. Dobrodelna akcija se zaključuje prihodnji vikend, 19. marca 2017, ko bo v Kopru projekt s svojo ekipo podprl tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Soki je konec februarja za svoj projekt 20 za 20 prejel nagrado žaromet za družbeno odgovorni projekt leta za medijsko legendo, še isti teden pa bil izbran kot ime tedna na Valu 202. Zgodba projekta 20 za 20 se je pričela ob Soršakovi 20-letnici bobnarskega ustvarjanja, ko se mu je utrnila ideja o projektu, s katerim bi otrokom v osnovnih šolah približal glasbo in dvignil njihovo zanimanje za glasbo. Tudi na Zvezi ŠKIS smo stopili skupaj, k sodelovanju povabili tudi študentske klube in skupaj podprli Sokijev projekt. V letošnjem letu, ko največji projekt Zveze ŠKIS Škisova tržnica praznuje 20. jubilej, si želimo skupaj s študentskimi klubi obdariti 20 osnovnih šol in tako pomagati Soršaku do obdaritve 100 šol do njegovega 40. rojstnega dne.

Na lanski Škisovi tržnici je Zveza ŠKIS del sredstev od vstopnin namenila za nakup glasbil za dve osnovni šoli, skozi leto pa so študentski klubi pridno organizirali dobrodelne dogodke in zbirali denar za nakup glasbil. V projektu trenutno sodeluje nekaj več kot 10 študentskih klubov po vsej Sloveniji, 7 osnovnih šol je glasbila še prejelo, ostali klubi pa projekte zaključujejo. Sodelovanje s klubi po Škisovi tržnici se bo nadaljevalo vse do konca leta 2017, ko bo s strani Zveze ŠKIS in študentskih klubov obdarjenih najmanj 20 osnovnih šol.

Narediti nekaj lepega za nekoga in poskrbeti za lepši jutri je vodilo našega sodelovanja z Markom Soršakom – Sokijem. Za uresničitev ”dvajsetke” pa potrebujemo vašo pomoč, klubi. Vsi, ki bi radi sodelovali pri projektu 20 za 20, imate še vedno čas, da pristopite in pomagate otrokom do kvalitetnejšega glasbenega ustvarjanja.

 

Za prijavo pišite na nina.miketic@skis-zveza.si.

 

 

Več informacij:

Nina Miketič, predstavnica odnosov z javnostmi Zveze ŠKIS

e-pošta: nina.miketic@skis-zveza.si

tel. št.:040-594-036

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKISin Facebooku @ZVEZA.SKIS