Gremo Škisat na Šmarno goro!

Šmarno goro prepletajo številne poti in steze, ki pripeljejo planince, izletnike, rekreativce in druge ljubitelje narave na vrh s čudovitim razgledom po bližnji in daljni okolici. 669 m visok osamelec sredi Ljubljane pa ne bo več tako osamljen, saj se bodo v mesecu juniju nanj povzpeli tudi nadobudni študenti. Tekmovanje Gremo Škisat na Šmarno goro, ki ga organizira Zveza ŠKIS, se bo pričelo 1. junija in zaključilo 29. junija 2017 z zadnjim skupinskim vzponom na vrh.

Območje, na katerem leži Šmarna gora, ima zmerno celinsko podnebje, vendar z alpskim, mediteranskim in celo panonskim vplivom, ki blagodejno deluje na študente, da si lahko zbistrijo misli in napolnijo pljuča s svežim zrakom. Povprečna letna temperatura je 8°C, kar bo vsem še posebej prijalo, ko se bodo iz vroče Ljubljane in razgretih študentskih sob povzpeli na vrh. Sicer je za Šmarno goro značilno, da ima v juniju največ padavin, a rahel prš bo prijal vsakomur, zato kar pogumno. Če ste čez leto grešili in v juniju zato trpite posledice, je pohod na Šmarno goro idealna priložnost, da se svojih grehov pokesate. V 13. stoletju so namreč na Šmarni gori podeljevali tudi odpustke.

Kot so se okoličani zatekali na Šmarno goro že v preteklosti, bodo tudi študentje morali osvojiti šmarnogorski tabor. Tokrat se bodo študentje postavili v vlogo osvajalcev in poskusili Šmarno goro napasti čim večkrat. Tekmovanje je primarno namenjeno študentskih klubom, ki bodo izoblikovali skupine petih ljudi, sodelovali pa bodo lahko tudi posamezniki. Ob vsakem vzponu se bo morala skupina podpisati v knjigo gostov in posneti skupinsko sliko ter jo objaviti na družbenem obrežju Facebook ali Instagram in obvezno dodati #gremoškisat. Tekmovanje bo potekalo v treh kategorijah, in sicer bo podeljena nagrada za največ vzponov, za najizvirnejši selfie oz. fotografijo in nagrada za najhitrejši vzpon, ki se bo meril na zadnjem skupinskem vzponom.

Tabor na vrhu nikoli ni bil zavzet, ali bo to mogoče uspelo katerim od študentov?
Ker je pa obzidje na Šmarni gori res mogočno, se bomo 29. junija na vrh odpravili v veliki, skupinski zasedbi. Tam nas bo počakala pogostitev in druženje ob dobri glasbi, kot je nekoč ljubljanske gospode. Študenti, ki bodo najuspešnejši in osvojili mogočno obzidje na Šmarni gori, bodo prejeli lepe nagrade – vse od dvodnevnega paketa v Bohinju, soteskanja, Monster rolerja Kanin in ostale praktične nagrade.
Študenti, Škisajte na Šmarno goro in osvojite vrh! #gremoškisat

Za vse dodatne informacije spremljajte Facebook profil in spletno stran Zveze ŠKIS.

 

 

Kontaktne osebe:
Nina Miketič, predstavnica odnosov z javnostmi Zveze ŠKIS
Tel. št.: 040 594 036
e-pošta: nina.miketic@skis-zveza.si

Lucijan Troha, član Operativnega odbora Zveze ŠKIS
Tel. št.: 040 816 717
E-pošta: lucijan.troha@skis-zveza.si

Sledite nam na Instagramu @ZVEZA_SKISin Facebooku @ZVEZA.SKIS